dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

PAHO en USAID ondersteunen RGD

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

De Regionale Gezondheidsdienst in Suriname (RGD) ontving op donderdag 28 oktober en dinsdag 02 november medische benodigdheden van de Pan -Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO), in samenwerking met The United States Agency for International Development (USAID).

Suriname beleeft momenteel de vierde golf van COVID-19, terwijl wordt gewerkt aan het bereiken van een hoge (ten minste 70%) vaccinatiedekking van de doelgroep populatie. Met vele uitdagingen op het gebied van de gezondheidszorg heeft de RGD de capaciteit van haar diensten uitgebreid om de vaccinatie en het beheer van eventuele bijwerkingen te verzorgen.

De meeste RGD-klinieken dienen naast het verlenen van routinematige eerstelijnszorg ook als vaccinatiecentra en er is goede medische uitrusting nodig om de gemeenschap adequate gezondheidsdiensten te kunnen verlenen.

De schenkingen van PAHO en USAID aan de RGD bestond uit 12 kamerschotten, 90 stoelen, 160 veiligheidsbrillen, 900 reservoirzakmaskers en 33 zuurstoftanks met een inhoud van 55 kubieke meter. De zuurstoftanks werden gevuld met zuurstof en toebehoren zoals regelaars, weerhaakverbindingen en luchtbevochtigers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePAHO en USAID ondersteunen RGD