woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

PAHO en IDB zijn tevreden met elkaar

lees ook ...

Startsein gegeven voor asfaltering van belangrijk traject Kw...

Op woensdag 10 juli 2024 is officieel het startsein gegeven voor het asfalteren van een belangrijk traject van de Kwattaweg, als onderdeel van het grootschalige project voor de rehabilitatie, stabilis...

Al vijf jaar werken de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) samen op het gebied van digitale gezondheid in de Pan-Amerikaanse regio. Ze zijn ingenomen met elkaar en ervan overtuigd, dat deze band een grotere toegang tot digitale gezondheidsdiensten en toepassingen van kunstmatige intelligentie in de geneeskunde mogelijk heeft gemaakt voor meer dan vijftien landen in deze regio.

Meer dan 40 strategische acties gericht op digitale transformatie van de gezondheidssector, alsook drie regionale beleidslijnen zijn het resultaat geworden van het samen optrekken.

A Plan of Action for the Strengthening of Information Systems for Health; a regional Roadmap for the Digital Transformation of the Health Sector; and a policy on the application of data science in public health using artificial intelligence and other emerging technologies.

De alliantie streeft naar regionale integratie, datagebruik, efficiëntie, digitalisering en ongelijkheid in de gezondheidszorg volgens IDB-president, Ilan Goldfajn. Nu zijn tien landen zo ver dat zij beschikken over digitale gezondheidsagenda’s met infrastructuur voor gegevensuitwisseling tussen landsgrenzen.

Regionale actoren zoals Christopher Tufton, minister van Gezondheid en Welzijn van Jamaica, José Ruales, minister van Volksgezondheid van Ecuador, dr. Frank Anthony, minister van Volksgezondheid van Guyana, en Ana Estela Haddad, secretaris voor Informatie en Digitale Gezondheid van Brazilië onderstrepen het nut van deze samenwerking.

PAHO/IDB-samenwerking heeft veel verbetering gebracht op het gebied van de digitale gezondheid in de regio, de gezondheidsdiensten en gegevensuitwisseling tussen landen.

Bron: Suriname Herald

Bron Foto: PAHO

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePAHO en IDB zijn tevreden met elkaar