Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PAHO directeur: regio Amerika’s zal terugkerende COVID-19-uitbraken ervaren

Geplaatst

op

Paho 1 1

De directeur van de Pan American Health Organization, Carissa F. Etienne, zei vandaag tijdens de wekelijkse persconferentie, dat “we, als er geen effectieve behandelingen of een algemeen verkrijgbaar vaccin zijn, we de komende twee jaar verwachten, dat de regio van de Amerika’s terugkerende COVID-19-uitbraken zal ervaren, die kunnen worden afgewisseld met periodes van beperkte transmissie. “

“In het licht van een snel veranderende pandemie zal leiderschap onze respons maken of breken. Dit is het moment voor leiders om over politieke divisies en geografische grenzen heen te reiken om de steun te krijgen voor een respons die evenredig is met deze ongekende crisis, ‘voegde Etienne eraan toe.

Het aantal gevallen van COVID-19 in Noord- en Zuid-Amerika bedroeg 4,5 miljoen, met 226.000 doden op 23 juni. Sinds vorige maand zijn de gevallen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied verdrievoudigd van bijna 690.000 op 23 mei tot meer dan 2 miljoen vandaag. ‘In het grootste deel van Midden-Amerika is er nu een wijdverspreide transmissie. In Zuid-Amerika paseerde Brazilië dit weekend een miljoen gevallen van COVID-19 en voegde het zich bij de Verenigde Staten als het enigst ander land ter wereld met gevallen in de zes cijfers. Het Caribisch gebied doet het beter, maar met hotspots op de grens van Haïti en de Dominicaanse Republiek en ook binnen het Guyanese schild, ‘zei ze.

“We moeten realistisch zijn over de toekomst: we moeten ons allemaal aanpassen aan een nieuwe manier van leven en ons gevoel van normaal herdefiniëren,” voegde Etienne eraan toe.

De lidstaten bespraken deze week in het uitvoerend comité van PAHO een resolutie die “een evenwicht zoekt tussen de drievoudige dreiging die deze pandemie vormt voor de gezondheid van onze mensen, onze sociale zekerheid en onze nationale economieën.”

De directeur van PAHO zei, dat landen hun COVID-19-reactie moeten aanpassen en coördineren op basis van steeds gedetailleerdere gegevens. “Overheden zullen beslissingen moeten nemen, waarbij tegelijkertijd rekening moet worden gehouden met gezondheids-, economische en sociale indicatoren. Hierdoor kunnen gezondheidsfunctionarissen begrijpen waar de overdracht versnelt en welke groepen een groter risico lopen, zodat ze hun inspanningen beter kunnen richten, “voegde ze eraan toe.

Flexibele responses zijn essentieel, merkte ze op. “Maatregelen op het gebied van volksgezondheid en inspanningen op het gebied van sociale bescherming zullen regelmatig moeten worden herzien om de impact van het virus in onze samenlevingen te minimaliseren. Het bieden van sociale, financiële en fiscale bescherming, vooral in gemeenschappen die sterk afhankelijk zijn van informele economieën, is van cruciaal belang.”

“We zullen deze crisis niet overwinnen zonder in te gaan op de behoeften van de meest kwetsbaren: degenen die het meest ziek worden en de minste kans om zorg te krijgen, zoals inheemse volken, Afro-afstammelingen, de armen in de stad en de migrantenbevolking. Als we ze negeren, lopen we het risico dat de komende twee jaar er uitzien als de afgelopen maanden, ‘merkte de directeur van PAHO op.

Dr. Etienne riep op om “prioriteit te geven aan vroege opsporing van verdachte gevallen, laboratoriumtesten, contactopsporing en quarantaine als de basis van een gerichte en duurzame strategie om COVID-19 te beheersen,” en merkte op, dat meer investeringen in menselijke hulpbronnen, voorraden, beter toezicht en ontwikkeling en invoering van nieuwe instrumenten nodig is.

“We moeten ook doorgaan met het versterken van onze gezondheidssystemen die onze sterkste verdediging zijn tegen COVID-19 – vandaag en in de toekomst. PAHO’s aanbeveling van een benchmark voor de uitgaven voor volksgezondheid van ten minste 6% van het BBP is nu meer dan ooit relevant. En van alle investeringen in volksgezondheid moet ten minste 30% worden toegewezen aan het eerste niveau van zorg,” voegde ze eraan toe.

De PAHO-directeur zei: “Als we middelen toewijzen aan klinieken voor primaire gezondheidszorg, ziekenhuizen en laboratoria, onze gezondheidswerkers uitbreiden, investeren in essentiële volksgezondheid en onze voorraden en voorraden uitbreiden, kunnen we de pandemie voor blijven en levens redden.”

Ze riep op tot regionale samenwerking tegen COVID-19. “Hoewel we ons verheugen wanneer één land met succes de COVID-19-epidemische curve afvlakt, blijft het risico van her opkomst altijd bestaan, tenzij we de curve regionaal en wereldwijd afvlakken.”

Bron: NII

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen