Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Pagara estafette 2016

Geplaatst

op

Ook dit jaar zal de pagara estafette, die op oudejaarsdag in de binnenstad van Paramaribo wordt gehouden, weer plaatsvinden.

Afgelopen maandag is er een vergadering geweest tussen vertegenwoordigers van diverse bedrijven en de verwachting is dat na de kerstdagen duidelijk zal zijn welke winkels mee zullen doen.

Anders dan voorgaande jaren zal dit jaar de Domineestraat gebruikt worden om alleen dranktentjes op te zetten en zullen de Steenbakkerij- en de Jodenbreestraat gebruikt worden voor consumptie. Dit laatste heeft vooral als doel om het voedingsgedeelte uit de pagara rook halen.

Volgens de coördinator Debby Arlaud, van de oudejaarsfestiviteiten in de binnenstad, wil de organisatie met deze nieuwe opzet het evenement professioneler maken en een internationaal karakter geven. Jerry Miranda, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, staat open voor deze veranderingen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen