zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
5
(1)

Padiprijs wordt bepaald door vraag en aanbod

lees ook ...

Schoolgaande tienermoeders voorgelicht over huiselijk geweld...

Schoolgaande tienermoeders hebben deelgenomen aan een voorlichtingssessie over de weerbarheid tegen huiselijk geweld. Daarnaast is aandacht besteed aan soa/hiv en anticonceptie. Het doel van deze sess...

In het district Nickerie is twee weken geleden de oogst van padie begonnen. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij geeft aan dat er dit seizoen 4.000 hectare meer aan padie is ingezaaid. Enkele opkopers begonnen met het opkopen van een baal natte padie voor SRD 320. Die prijs is nu door de marktwerking gedaald  naar ongeveer 270 SRD. Dit tot teleurstelling van vele boeren die verwachtten dat de overheid de padieprijs zou vaststellen.

Het ministerie van LVV laat weten dat het niet de overheid is die de prijs van padie bepaalt. De prijsbepaling van padie is al langer dan 30 jaren geliberaliseerd, waarbij de boeren rechtstreeks met de opkopers onderhandelen. Een jaar geleden was de padie prijs rond de SRD 125. Het vorig seizoen steeg deze naar ongeveer SRD 200. Ook de prijs op de wereldmarkt is de laatste maanden met ongeveer 20 procent gestegen.

Dit betekent ook dat mocht de prijs van padie of rijst plotseling omhoogschieten door de marktwerking; vraag en aanbod of welke andere reden ook, de overheid niet zomaar een maximum verkoopprijs kan vaststellen voor padie ten behoeve van de bevolking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePadiprijs wordt bepaald door vraag en aanbod