maandag 6 februari 2023
28.1 C
Paramaribo
2.5 C
Amsterdam
0
(0)

Padieboeren ontvangen rattengif

lees ook ...

Marrongemeenschap dient petitie in aangaande gronden rechten...

De marrongemeenschap die wordt vertegenwoordigd door de Granmangs, Kapiteins en Basja’s van alle marrongebieden heeft op donderdag 02 februari 2023 een petitie ingediend aan de voorzitter van De Natio...

In Nickerie waar een rattenplaag het leven van de boeren zuur maakt hebben 19 padieboeren 500 kilogram rattengif ontvangen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Volgens waarnemend Landbouw-directeur Soedeschand Jairam is dit het eerste deel van een partij rattengif die LVV aan boeren in de meest getroffen gebieden zal geven.

Hij is zich er bewust van dat ook andere sub-sectoren binnen de landbouw in Nickerie worden geteisterd door ratten en dat er dus ook aan bijvoorbeeld de tuinbouwers gif zal worden verstrekt. Deze eerste partij rattengif en buizen waarin het gif geplaatst moet worden is een directe uitvloeisel van het bezoek van minister Parmanand Sewdien op de eerste kerstdag aan Nickerie waarbij hij in het Henar-gebied.

Hij heeft de schade die is aangebracht aan padi aanplanten kunnen aanschouwen. Het schenken van rattengif aan de sector is toen een van de zaken die is toegezegd.

Het gif dat vrijdagmiddag gedistribueerd is onder de boeren is een concentraat dat vermengd is met breukrijst en padie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePadieboeren ontvangen rattengif