woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Padie kan niet geoogst worden door waterstand in rijstvelden

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

Harinanand Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboerenassociatie (SPBA) vindt, dat boeren, die niet hebben kunnen oogsten als eerste in aanmerking horen te komen voor compensatie. Hij is van plan dit voorstel te doen aan de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Er bestaat een noodfonds voor agrariërs, die door wateroverlast, schade hebben geleden. Een aantal boeren kan door de wateroverlast nog steeds hun oogst  niet binnen halen. Het gaat vooral om boeren van  Wageningen en de Middenstandspolder volgens de voorzitter.

“Tot nu toe is het water hoog in de rijstvelden en kom je met je combine er niet doorheen. Het is dus niet mogelijk om te oogsten. We hebben eerder deze week weer geprobeerd maar het lukt helemaal niet,” zegt Oemraw.

De oogsttijd van padie is rond honderd dagen  na de inzaai.  Padie van boeren is nu al langer dan 140 dagen oud . In feite is de oogst al verrot en dat is een groot probleem. Oemraw roept LVV-minister Prahlad Sewdien op om zich te oriënteren in het gebied, zodat hij zelf kan waarnemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePadie kan niet geoogst worden door waterstand in rijstvelden