maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
5
(1)

Paasmusical ‘Alive’ van Gemeente Gods Rainville

lees ook ...

“Luckily no diseases outbreak in Nickerie,” said...

Amar Ramadhin, the minister of health, stated that despite the seriousness of the rat infestation problem in Nickerie, the environment is still safe. According to the minister, there hasn't been a Wei...

Gemeente Gods Rainville heeft opnames gemaakt van haar paasmusical “Alive”. Dit heeft deze gemeente gedaan, omdat er tijdens bijzondere evenementen niet veel  mensen bij elkaar  mogen komen. Zaterdag is de uitzending van deze musical begonnen via televisiezenders en  online. De covid-19 pandemie heeft ons gedwongen om  beter gebruik te maken van de technologie. De digitale wereld is nu voor iedereen dichterbij gekomen.

Het lijden, sterven en opstanding van Jezus Christus wordt vanuit het oogpunt van verschillende actoren  verteld. Gemeente Gods Rainville heeft met man en macht eraan gewerkt om een goede productie neer te zetten. De technologie is aangewend, en er is een  animatie van de musical  gemaakt. Een meterslang schilderij  met indrukken uit de tijd van het verhaal vormt het decor. Talentvolle kunstenaars hebben hieraan gewerkt.

“God laat alles meewerken ten goede, anders waren we nooit gaan nadenken over producties, die je van tevoren opneemt en uitzendt”, volgens predikant Jaïr Schalwijk. “We hebben alles zelf gedaan, waarbij we qua aanschaf van camera’s en geluid veel hebben geïnvesteerd. God geeft het beste aan ons en wij mogen wel het beste van ons aan Hem geven.” dit is de instelling van de initiatiefnemers.

Men is drie maanden eerder begonnen, met intensief oefenen. “Het vergt heel veel om te zingen en acteren. Voor de meesten was het nog heel nieuw. Bij sommigen zie je het aangeboren talent.” De gemeente had  hetzelfde gedaan rond kerst. “Het verschil is dat we het deze keer veel groter hebben opgepakt”, vertelt Schalkwijk. Ze hadden gehoopt om de musical op te voeren.  “Met de vertoning zowel online als via de televisie, hebben we plan B ingezet. De nieuwe verscherpte maatregelen van de overheid hebben hierdoor dus minder invloed gehad. ” Echter, dit betekent niet dat de gemeente blij is met de zoveelste verscherping. Op Goede Vrijdag was er een late avonddienst gepland, die last minute moest worden vervroegd. “Zo ad hoc dingen veranderen, getuigt niet van goed beleid” was het kritiek van Schalkwijk. Niemand juicht de pandemie toe.  “Maar toch zien we allerlei lichtpuntjes en zie je dat veel meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om tijd met elkaar te besteden. Er zijn nu veel meer dingen die we waarderen. Vroeger was alles vanzelfsprekend, ook naar de kerk gaan. Nu ben je blij als je een zondag wel mag gaan in plaats van virtueel een dienst te moeten volgen” vervolgd Schalkwijk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePaasmusical 'Alive' van Gemeente Gods Rainville