zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Paasfeest 2024: Een tijd van reflectie en hoop in het licht van uitdagingen

lees ook ...

Achterstallige salarissen leerkrachten worden deze maand uit...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vandaag de samenleving op de hoogte gebracht van recente ontwikkelingen met betrekking tot de salarisbetaling van een aantal leerkrac...

In de aanloop naar Pasen 2024 staan we stil bij de betekenisvolle periode van de lijdenstijd, die voorafgaat aan de vreugde van het paasfeest. Deze tijd van reflectie en voorbereiding herinnert ons eraan hoe Christus, ondanks onterechte beschuldigingen en de verspreiding van misinformatie, zijn leven gaf voor de mensheid. Zijn onschuldige kruisiging en uiteindelijke opstanding bieden een diepe boodschap van vergeving, verlossing en de triomf van het goede over het kwade, zegt president Chandrikapersad Santokhi in zijn paasboodschap.

Dit jaar, meer dan ooit, voelt deze boodschap relevant voor velen die een moeilijk jaar achter de rug hebben. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, uitdagingen op persoonlijk of professioneel vlak, of de strijd tegen onrecht en haat – de lijdenstijd biedt een moment van medeleven en solidariteit. Het herinnert ons eraan dat, ongeacht de donkere wolken, er altijd licht is aan het einde van de tunnel.

De overwinning van Pasen, de blijdschap om de herrijzenis van Christus, inspireert ons om te blijven geloven in het goede. Het is een tijd om elkaar te feliciteren met deze overwinning, een herinnering dat hoop en goedheid uiteindelijk prevaleren.

In een tijd waarin de samenleving geconfronteerd wordt met misinformatie en economische uitdagingen, ziet de overheid een parallel met het Paasverhaal. Ondanks de obstakels en de pogingen van kwaadwillenden om vooruitgang te dwarsbomen, is er een vastberaden inzet om door te gaan met het goede werk.

De regering benadrukt haar toewijding aan economisch herstel, ondanks de moeilijke maatregelen die genomen zijn. De eerste tekenen van verbetering beginnen zichtbaar te worden, een bewijs dat met goede en eerlijke voornemens, positieve resultaten bereikt kunnen worden.

Het paasfeest van 2024 nodigt ons uit om niet alleen te reflecteren op onze persoonlijke uitdagingen en overwinningen, maar ook op de maatschappelijke en economische hindernissen die we als gemeenschap overwinnen. Het is een tijd van hoop, vernieuwing en het bevestigen van ons vertrouwen in het goede, ondanks de aanwezigheid van tegenslagen en kwaadwilligen. Laten we deze Pasen de moed en de kracht vinden om samen verder te gaan, geïnspireerd door de boodschap van overwinning en vernieuwing, aldus het staatshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePaasfeest 2024: Een tijd van reflectie en hoop in het licht van uitdagingen