dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Owruyarifestival na evaluatie succesvol genoemd

lees ook ...

Sila Deel stapt na vijfentwintig jaar uit de ABOP

In een gesprek met Sranan Tori van ATV-Networks gaf mevrouw Sila Deel te kennen, dat zij verschillende functies heeft bekleed binnen de ABOP. Zij zat onder andere in het bestuur van de vrouwenraad, ma...

De festiviteiten rond 31 december 2022 zijn geëvalueerd door de organisatie waarbij uit de bus is gekomen dat het owruyarifeest een groot succes is geweest.

Er waren minieme calamiteiten en ongevallen, waarbij de orde en veiligheid ten alle tijden bewaard zijn gebleven. Dit zei districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. De resultaten zijn gezamenlijk met de vele belanghebbenden bereikt en alle feestgangers verdienen een pluimpje volgens de Districtscommissaris.

De organisatie is na de activiteiten bijeengekomen om de organisatie te evalueren waarbij de bestuursdienst, vertegenwoordigers van de Stichting Owru Yari Fest, het bedrijfsleven en Bridge Medical Group aanwezig waren. Met overige partijen zoals de politie is er eerder geëvalueerd.

Allen zijn het erover eens dat de traditionele pagara-estafette en de festiviteiten erom heen een groot succes zijn geweest na een onderbreking van twee jaren. Tussen de dertig- en veertigduizend bezoekers zijn in de binnenstad geweest om deel te nemen aan de activiteiten. In totaal waren er vier grote podia ingericht met entertainment voor een ieder en vele venters hebben consumptie ten verkoop aangeboden.

De partijen zijn het er over eens dat er nog ruimte is voor groei en verbetering. De voorbereidingen zullen van het jaar daarom veel eerder starten. Ook zal de coördinatie en interne communicatie tussen de verschillende partijen en instanties gecentraliseerd worden.

Dc Bhola geeft aan dat er vanuit het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost mogelijkheden bekeken worden om dergelijke evenementen naar een hoger internationaal niveau te tillen. Er zal gekeken worden hoe internationaal gangbare methoden voor veiligheid en logistiek kunnen worden toegepast. Gedurende het jaar zullen ook verschillende pilotprojecten met onder andere autovrije zones uitgevoerd worden.

Het Owru Yari festival is een Surinaams product met internationale potentie. De verdere groei en ontwikkeling hiervan is van belang, niet alleen voor het evenement zelf, maar ook voor de toerisme en het bedrijfsleven in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOwruyarifestival na evaluatie succesvol genoemd