woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Owru Yari waarschijnlijk zonder dyugudyugu dit jaar

lees ook ...

Wegomlegging ivm rechtszitting

In verband met de te houden zitting van het Constitutioneel Hof op vrijdag 5 augustus 2022, zullen de navolgende wegen en kruisingen vanaf 09.00 uur v.m. tot en met 14.00 uur n.m. worden omgelegd, te ...

De nieuwe coördinator van het Nationaal Coördinatieteam Covid-19-vaccinatie vindt het niet realistisch om dit jaar een normale Surinaamse Owru Yari te verwachten. De Owru Yari van vóór de pandemie is niet meer zo dichtbij. Tijdens de reguliere Covid-19 persconferentie hield Javier Asin ons de werkelijkheid voor.

“We hebben nu 15.000 vaccinaties per week. Als dat verdubbeld wordt naar 30.000 per week kunnen we het misschien halen. Maar dat is eerlijk gezegd niet realistisch”, legde Asin uit. Met ons huidige vaccinatie tempo zal het nog lang duren voordat wij over kunnen gaan tot normalisatie.

“Het is mijn taak om te kijken hoe we dat kunnen bespoedigen, want ik denk ook niet dat we dat volhouden. Niet als sociale wezens die van feesten houden, niet de zorginstanties en ook niet het bedrijfsleven. Het tempo moet opgevoerd worden”, moedigt Asin aan.

De NCT-coördinator  begrijpt als geen ander, dat mensen moe zijn van het houden van MoHanA(mondkap, handen wassen en afstand) en aanverwante regels.  “Dat duurt inderdaad al heel lang nu. Maar ik wil de mensen aanmoedigen om te komen vaccineren. Want als je een feestje wil houden van alleen gevaccineerde, dan is daar eigenlijk niets mis mee. Niemand gaat ziek worden en niemand gaat in het ziekenhuis belanden. Dat is het probleem met covid-19. Het trekt een zware wissel op de zorginstellingen. Vaccineer en dan is dat voorbij, dan kunnen we sneller naar het normale overgaan.” Zo klonk de oproep van de coördinator.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOwru Yari waarschijnlijk zonder dyugudyugu dit jaar