maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

OWOS weigert uitnodigingen van EBS-directeur na conflict

lees ook ...

Mike Noersalim: “Tijd voor een vrouwelijke president i...

De voormalig minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de politieke organisatie HVB, Mike Noersalim, vindt dat vrouwen ook de kans moeten krijgen om president van Suriname te worden. Deze uits...

OWOS, de vakbond van werknemers bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft besloten om niet meer in te gaan op uitnodigingen van algemeen directeur Leo Brunswijk. De bond was uitgenodigd voor een bijeenkomst over de huidige situatie en het plannen van de start van onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Echter, toen de bestuursleden op maandag ter plekke verschenen, werd hen door de beveiliging medegedeeld dat voorzitter Marciano Hellings niet welkom was in het gebouw op instructie van Brunswijk.

Het bestuur van OWOS heeft schriftelijk aan de algemeen directeur laten weten dat deze handelswijze in strijd is met de wet op de vrijheid van vakvereniging. “Met deze actie heeft u opnieuw aangetoond dat u bewust bezig bent om de vakbond te ondermijnen,” verklaarden de bestuursleden in hun brief. Een kopie van deze brief is ook gestuurd naar de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, evenals naar de raad van commissarissen.

De geplande vergadering op maandag om 10.00 uur in de grote vergaderzaal van de EBS aan de Noorderkerkstraat werd geannuleerd door de directie, die Hellings op 13 mei om dringende redenen had ontslagen. Dit ontslag werd de volgende dag gemeld bij de Arbeidsinspectie, die hier bezwaar tegen heeft aangetekend. Desondanks heeft de directie Hellings op non-actief gesteld en de Ontslagcommissie van het bedrijf ingeschakeld.

Sinds 13 mei zijn de werkzaamheden bij de EBS verstoord en liggen verschillende activiteiten stil. Er is nog geen oplossing in zicht voor deze situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOWOS weigert uitnodigingen van EBS-directeur na conflict