maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

OWOS houdt aanhoudende vergaderingen na conflict met EBS-directie

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft aangekondigd voor onbepaalde tijd te blijven vergaderen. De bond, gesteund door de vakcentrale Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV), heeft het vertrouwen in de directie van EBS opgezegd. Ze eisen een concrete datum om CAO-onderhandelingen met de raad van commissarissen te beginnen en willen dat de ontslagen bondsvoorzitter Marciano Hellings, tevens penningmeester van de UvAV, wordt hersteld in zijn positie. Dit werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de UvAV, gehouden tijdens de algemene ledenvergadering (alv) van de OWOS.

Jerrel Mac Intosh, voorzitter van UvAV, Lloyd Pool, secretaris-generaal, en Marciano Hellings legden uit dat hoewel de staking volgens het vonnis is beëindigd, leden van de OWOS om een alv hebben gevraagd omdat de onderliggende problemen nog steeds niet zijn opgelost. Deze problemen omvatten onder meer achterstallige loonaanpassingen sinds 2012, onregelmatige personeelsplaatsingen, het uitblijven van bevorderingen en weigering van de directie om met de bond in gesprek te gaan.

De alv is een reactie op de trend van werkgevers om bonden voor de rechter te dagen, zonder de kern van de problemen aan te pakken. “We zullen niet staken als dat niet nodig is,” aldus Hellings. “We zullen andere vakbondsinstrumenten gebruiken. Het recht om te vergaderen is niet verboden door het vonnis. We vergaderen om tot een oplossing te komen.” Het werd benadrukt dat de werkgever de bond probeert monddood te maken met juridische middelen en daarmee het vakbondsrecht schendt, wat niet zal worden geaccepteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOWOS houdt aanhoudende vergaderingen na conflict met EBS-directie