woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

OW vervangt sluisdeur in Commewijne

lees ook ...

President en First Lady vieren feest met Javanen en Inheemse...

In verband met de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 132 jaar Javaanse Immigratie was er gisteren een bijeenkomst in het Presidentieel Paleis waar regeringsleden, DNA-leden, persone...

Het ministerie van Openbare Werken heeft de service en renovatie van sluizen en gemalen weer opgepakt. Er zijn ondertussen een aantal sluisdeuren vervangen die niet meer voldeden aan de standaarden. In 2021 is het startsein gegeven om de sluisdeur te Johanna Margaretha in het district Commewijne te vervangen. Sindsdien zijn een aantal sluisdeuren vervangen. Op woensdag 16 februari 2022 was de sluisdeur te Alkmaar-West in Commewijne aan de beurt.

De afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen van het ministerie van Openbare Werken is al geruime tijd bezig sluisdeuren te vervangen in Commewijne. Na Johanna Margaretha werden de sluisdeuren te Goede Vriendschap, Kronenburg, Bindadiensluis en Sewsluis vervangen. Na bijkans 10 jaren is de sluisdeur te Alkmaar vernieuwd. Deze verkeerde reeds jaren in een zeer slechte staat. Door het verrichten van lapwerkzaamheden door de jaren heen, kon de sluisdeur intact worden gehouden.

Het OW-ministerie is de donateurs zeer erkentelijk voor de genomen initiatieven, voornamelijk in het district Commewijne, alwaar een aantal sluisdeuren met behulp van donaties gerenoveerd of compleet vernieuwd zijn. De sluis van Alkmaar ligt op een zeer cruciale locatie die zorgt voor de ontwatering van een gebied van ruim 250 hectaren. Het departement van het ministerie in het district Commewijne werkt er heel hard aan om stapsgewijs alle sluisdeuren te inspecteren in het district. Indien nodig zullen de sluisdeuren worden gerenoveerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW vervangt sluisdeur in Commewijne