donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

OW-minister tekent contracten Maaiprojecten

lees ook ...

Armand Zunder nog niet tevreden met excuses slavernijverlede...

Armand Zunder van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS), die met zijn organisatie zo graag excuses van Nederland wenste voor het slavernijverleden is nu verrast dat Nederland deze kwestie n...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft op donderdag 5 augustus 2021 met contractors van  maai werkzaamheden enkele werkafspraken gemaakt. Er zijn nieuwe overeenkomsten getekend met de aannemers van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) dat belast is met maaiprojecten binnen het OW-ministerie. De bedoeling is dat aan het uitvoeren van grote projecten, waarbij het betalen van belasting verplicht is, openbaarheid gegeven wordt.

Voorafgaand aan de contract ondertekeningen zijn richtlijnen gegeven middels een PowerPoint-presentatie, waarbij de maaiers van technische vaardigheden zijn voorzien. Ook is er voldoende aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten tijdens werkzaamheden, zowel de werker als de burger of weggebruiker dienen beschermd te worden. Behalve dat het werk goed gedaan wordt is controle uitoefenen zeer belangrijk.

Indien er zaken zijn waar de contractor niet uitkomt of die niet kan beoordelen, dient terstond contact te worden opgenomen met de leiding van het directoraat Openbaar Groen & Afvalbeheer (OGA). Indien er situaties zich voordoen waarbij locaties nog net niet vallen binnen het gegeven opdrachtgebied, kunnen aannemers in overleg treden met de directie van OGA, zodat er goedkeuring en zekerheid is om de werkzaamheden uit te voeren.

De bewindsman voerde aan dat in de afgelopen periode er veel kritiek is geleverd omtrent het maaien van bermen. Deze werkzaamheden konden vanwege beperkte financiële middelen niet uitgevoerd worden. Nu zijn de middelen hiertoe wel vrijgemaakt. Ondanks het feit dat voor alle districten een aanbesteding is gehouden, lukt het niet om landelijk te opereren. Vandaar dat er gekozen is voor de meest urgente werkzaamheden in de districten.

Minister Nurmohamed zegt hierover: “Verder zal er om de drie of zes maanden een evaluatie plaatsvinden, waarin de contractors hun problemen, suggesties en aanbevelingen kunnen deponeren. Situaties die zich voordoen tijdens het uitvoeren van maaiwerkzaamheden kunnen op deze manier worden aangegeven. Het ministerie kan vervolgens werken aan de verbetering van het bestek bij de eerstvolgende aanbesteding en het ontwikkelen van een duurzaam beleid”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW-minister tekent contracten Maaiprojecten