zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

OW start met duurzame ontwateringsproject

lees ook ...

Suriname pleit voor proactieve aanpak van klimaatmobiliteit ...

Minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Marciano Dasai, nam vrijdag deel aan het hooggeplaatste panel over "Het benutten van klimaatmobiliteit voor aanpassing & veerkracht" tijdens COP28 in D...

Het Saramacca Canal System Rehabilitation Project (SCSRP) is gericht op het aanpakken van de problemen veroorzaakt door de overwoekering en vernauwing van het Saramaccakanaal. Met de actieve betrokkenheid van het ministerie van Openbare Werken (OW), belanghebbenden en de steun van de Wereldbank, beoogt het project niet alleen de wateroverlast in Groot-Paramaribo te verminderen, maar ook de ontwatering van een veel uitgebreider gebied te verbeteren.

Door het kanaal te rehabiliteren, wordt beoogd de doorstroming te verbeteren en de capaciteit te vergroten, waardoor de impact van hevige regenval wordt verminderd. Dit initiatief is van cruciaal belang om de leefbaarheid van de getroffen gebieden te vergroten en economische activiteiten te bevorderen.

De samenwerking met belanghebbenden, zoals lokale gemeenschappen en bedrijven, benadrukt de inclusieve aanpak van het project. Bovendien speelt de financiering van de Wereldbank een essentiële rol bij het waarborgen van de uitvoering en het succes van het SCSRP.

Met het oog op duurzaamheid en het creëren van veerkracht tegenover klimaatgerelateerde uitdagingen, zal het Saramacca Canal System Rehabilitation Project niet alleen de fysieke infrastructuur verbeteren, maar ook bijdragen aan een algehele versterking van het waterbeheer in het betreffende gebied. Dit initiatief is een belangrijke stap in de richting van een efficiënter en veerkrachtiger waterbeheer, met positieve gevolgen voor zowel de lokale bevolking als de bredere economische ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW start met duurzame ontwateringsproject