maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
1
(1)

OW schaft gemotoriseerde wegschaaf aan

lees ook ...

ABOP en PL bevestigen samenwerking

De ABOP en Pertjajah Luhur (PL) hebben nogmaals hun samenwerking bekendgemaakt. Zaterdagavond op het Volksplein in Nickerie belegden de partijen een opo yari vergadering. ABOP-voorzitter, vicepresiden...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een nieuwe motor grader aangeschaft voor het onderhouden van zandwegen. Deze nieuwe gemotoriseerde machine zal de oude Graders ondersteunen. De wegen met name in de districten kunnen hierdoor versnelt worden aangepakt. De splinternieuwe Wegschaaf werd op vrijdag 25 maart 2022 aangeleverd.

OW-minister Riad Nurmohamed gaf in een reactie aan dat er voornemens zijn om elk jaar minimaal 1 of 2 nieuwe machines voor verschillende bedrijvigheden binnen het ministerie van Openbare Werken aan te kopen die zelf onderhouden kunnen worden. De motor grader was het afgelopen jaar al besteld, maar kon door de Covid-19 beperkingen niet op tijd worden verscheept en aangevoerd. Met deze aanwinst zal de achterstand in het egaliseren van onverharde wegen wordenn ingehaald.

De oudere graders die momenteel worden ingezet zijn in principe al afgeschreven, maar worden in stand gehouden door ze te herstellen om zodoende aan de behoefte te kunnen voldoen. De nieuwe wegschaaf zal structureel en per ressort worden ingezet en niet meer even een straat in noord en dan voor een dag weer even naar zuid voor een andere zandweg. Indien alles naar wens verloopt kan in het komende jaar nog een machine worden aangekocht.

Ook het kopen van minimaal twee maaimachines staat eveneens in de planning en is er reeds een besluit daarover genomen. Om bermen op tijd van een onderhoudsbeurt te kunnen voorzien zijn professionele grasmaaiers vereist. Slechts op deze manier kunnen reguliere werkzaamheden versneld tot uitvoering worden gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW schaft gemotoriseerde wegschaaf aan