zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4
(1)

OW presenteert ambitieus plan voor vernieuwing en verfraaiing van Waterkant

lees ook ...

Onweer veroorzaakt stroomstoringen

Er zijn nu regelmatig stroomonderbrekingen. In het afgelopen weekend is dat gegroeid in het EPAR netwerk  in Paramaribo van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Men moest omgaan met storingen in Par...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een ambitieus plan gepresenteerd voor de vernieuwing en verfraaiing van de historische Waterkant in Paramaribo, waarbij kunst en cultuur een centrale rol zullen spelen. Het project, getiteld “Stadsvernieuwing Waterkant van Waag tot aan Gemaal Jodenbreestraat”, is recentelijk gestart.

Op vrijdag 26 mei 2023 vond er een informatiesessie plaats voor de media op het hoofdkantoor van OW om de samenleving van relevante informatie te voorzien. Kees Boender, adviseur van het ministerie, presenteerde de geplande transformatie van de Waterkant. Volgens OW-minister Riad Nurmohamed markeert het project Waterkant het begin van de stadsvernieuwing. Het plan omvat de ontwikkeling van een cultureel en artistiek park, evenals recreatieve voorzieningen, stadsvernieuwing en verbeterde esthetiek met uitzicht op de rivier.

Het voorlopige ontwerp van de Cultuur Boulevard omvat een evenementencentrum, theater, kunstmuseum en amfitheater. De bewindsman benadrukte dat er al uitgebreid overleg is geweest met alle belanghebbenden.

Daarnaast heeft het ministerie goede communicatie gehad met de marktventers ter plaatse. Minister Nurmohamed verklaarde dat zij openstaan voor een betere situatie en dat het thema kunst en cultuur perfect past bij dit concept. Hij gaf aan dat de Waterkant een prachtig uitzichtpunt zal worden waar zowel Surinamers als toeristen kunnen winkelen en wandelen. Het project zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Raad van Ministers (RvM).

Het ministerie van OW werkt aan verschillende projecten in samenwerking met de private sector om infrastructurele problemen op te lossen, waarvan het project Waterkant er één is. Minister Nurmohamed meldde dat dit project al geruime tijd op de regeringsagenda stond, maar tot nu toe niet werd uitgevoerd. Hij was verheugd over een donatie van een gever van $50 miljoen voor de renovatie van dit deel van Paramaribo. Dit zal de leefbaarheid van de historische binnenstad aanzienlijk verbeteren.

Er wordt een jaar uitgetrokken om het plan te bestuderen voordat de implementatie kan beginnen. Als alle betrokken partijen het eens zijn met het voorstel, kan eindelijk in 2024 gestart worden met dit langverwachte project. De Waterkant, gelegen aan de oevers van de Surinamerivier, is de oudste straat van Paramaribo en vormt een essentieel onderdeel van de historische binnenstad van Paramaribo, die sinds 2002 door Unesco wordt beschermd als werelderfgoed.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW presenteert ambitieus plan voor vernieuwing en verfraaiing van Waterkant