woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4.5
(2)

OW-minister: “Wie niet wil werken, moet een andere baan zoeken”

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Huawei-hoofdkantoor in China

Tijdens zijn staatsbezoek aan China bracht president Chandrikapersad Santokhi op 16 april 2024 een bezoek aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Daar ontmoette hij Jeff Wang, senior vice-preside...

Al geruime tijd is minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bezig met het reorganiseren van de organisatiestructuur op zijn ministerie om de efficiëntie en professionaliteit van het departement te moderniseren. Verder wordt er gewerkt aan aanpassing van de Personeelswet en het verscherpen van de regels. De departementsleiding streeft in verband met de personeelshervorming naar betere waardering voor haar personeel en hogere eisen voor nieuwe personeelsleden.

Vanwege de gigantische schulden die OW heeft, verwacht de bewindsman dat alle OW-ambtenaren hard werken om dit land verder te helpen ontwikkelen en zo de achterstanden proberen in te lopen. Over de status betreffende de Covid-19-omstandigheden bij het ministerie, heeft de OW-topman een streng beleid op losgelaten. Bij het ministerie van Openbare Werken zijn de werktijden voor het kantoorpersoneel vooralsnog vastgesteld op 07:00 – 14:00 uur en voor de veldwerkers van 07:00 – 12:00 uur.

“De Covid-19-crisis is goed onder controle bij OW en het totale personeel werkt nu volop”, geeft de minister te kennen. In dit kader is momenteel een pilot voor een periode van een maand ingelast om strikte controles uit te voeren op het gebied van ziekte- en verlofdagen. Een tussentijdse evaluatie heeft onlangs uitgewezen dat er onnodig verlof wordt opgenomen.

Verder zijn oneigenlijke handelingen geconstateerd bij ziekmeldingen. “De controle zal derhalve drastisch worden opgevoerd bij dit ministerie, wie niet wil werken moet een andere job gaan zoeken”, zegt de minister. Het ministerie is ook bezig afdelingen en processen af te stoten naar het bedrijfsleven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW-minister: “Wie niet wil werken, moet een andere baan zoeken”