maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staatsgebouwen

lees ook ...

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun pos...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed van OW heeft aangegeven dat er landelijk 45 gebouwen worden aangepakt. Op 19 februari 2024 is vanuit het oud gebouw van het ministerie van Financiën, beter bekend als het Hoekgebouw, informatie verstrekt over de voortgang van de renovatieprojecten.

De renovatie van staatsgebouwen verloopt volgens duurzame principes. Het oud Financiën gebouw nadert voltooiing en minister Nurmohamed inspecteert regelmatig de vorderingen. Hij zal tevens controleren of de aannemers zich houden aan de afspraken en hoe de opleveringen van de werken verlopen. De renovatieprojecten beslaan staatsgebouwen over het hele land.

“We hebben 45 gebouwen die worden hersteld, waarvan 10 monumentale panden. Een aantal is al opgeleverd, maar de meeste zijn nog in uitvoering,” meldt de minister. Hij wijst op de Congreshal en het Staatsraadgebouw als voorbeelden van reeds gerenoveerde en opgeleverde gebouwen.

“Dit is een unieke situatie. Er werd voorheen vrijwel niets gedaan aan staatsgebouwen. Wat ik wil benadrukken, is dat het mogelijk is binnen het budget, en dat hebben we bewezen.” Minister Nurmohamed benadrukt echter dat de renovaties niet volledig worden gefinancierd uit de begroting van OW. Alle ministeries hebben een deel van hun begroting gereserveerd voor het herstel van hun kantoren of dependances.

Vervolgens sturen de ministeries hun verzoeken naar het ministerie van OW voor verdere voorbereiding en uitvoering. Wat betreft leegstaande panden van de overheid, zullen deze worden afgestoten. “De overheid heeft veel verwaarloosde panden die leegstaan. Maar we zullen alleen die panden herstellen die noodzakelijk zijn,” voegt hij toe. Het plan is om deze panden te verkopen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staatsgebouwen