woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

OW krijgt fietsen uit Nederland voor efficiënter uitvoeren veldwerk

lees ook ...

Arts Wim Bakker waarschuwt tegen samenwerking NPS en NDP

Wim Bakker, arts en lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het programma Sranan Tori op ATV aangegeven dat de NPS zichzelf moet vernieuwen. Volgens Bakker zit de partij al jaren intern e...

Om het veldwerk van de afdeling Bewaking, Milieu- en Bouwpolitie efficiënter te kunnen uitvoeren heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) fietsen uit Nederland gedoneerd gekregen. Stichting De Bruggenbouwers is in samenspraak met de Organisatie Hindoe Media (OHM) uit Nederland onlangs gestart met een fietsenproject. De rijwielen zijn donderdag overhandigd aan minister Riad Nurmohamed. 

Volgens de ‘Stichting De Bruggenbouwers’, die in Capelle aan den IJssel in Nederland gevestigd is, gaat het om een duurzaam karakter waarbij gegadigden een verplichte korte “ken mijn fiets-cursus” krijgen aangeboden. Hierbij is kennis van gereedschappen, onderdelen, onderhoud, reparatie en veiligheid van eminent belang. De cursus en de verdeling van de tweewielers onder de gegadigden geschiedt in samenwerking met de SHP.

Op deze manier tracht stichting De Bruggenbouwers enerzijds jonge werklozen een kans te bieden door hen te enthousiasmeren voor het beroep van fietsenmaker en anderzijds burgers die het zich niet kunnen permitteren, een fiets te schenken om zich gemakkelijker naar school of werk te kunnen verplaatsen. In 2021 zijn ongeveer 150 fietsen naar Suriname aangevoerd. OHM is belast met de transport van de fietsen naar Suriname die vervolgens door “Stichting Hindi Parsihad (SHP)” in Paramaribo worden opgeslagen.

In het afgelopen jaar is tijdens een kort werkbezoek aan KennisKring Nederland, aan OW-minister Nurmohamed gevraagd om de bestaande voetgangers- en fietspaden te herstellen en verplicht te doen stellen bij de buurtontwikkeling en verkavelingsprojecten. Bhagwanpersad Gangaram Panday, vertegenwoordiger van de Nederlandse organisaties in Suriname, overhandigde de fietsen aan de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW krijgt fietsen uit Nederland voor efficiënter uitvoeren veldwerk