Het Ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat verschillende infrastructuurprojecten zullen worden uitgevoerd. De aankondiging vond plaats in de conferentieruimte van het ministerie aan de Jagernath Lachmonstraat, waar minister Riad Nurmohamed samen met waarnemend directeur Civiele Technische Werken, Satish Mohan, onderdirecteur Vikash Moenna van Droge Civiele Technische Werken, Faizal Janmahomed, onderdirecteur Natte Civiele Technische Werken, en Lucretia Beeldstroo, hoofd van de afdeling Beheer en Onderhoud Verkeersvoorzieningen, de plannen presenteerde.
Minister Nurmohamed benadrukte het belang dat de regering hecht aan de verbetering van de infrastructuur van het land. Het ministerie heeft nauw samengewerkt aan deze plannen, waarin de rehabilitatie van wegen, ontwateringswerkzaamheden en verbeteringen aan verkeersvoorzieningen zijn opgenomen. Het doel is om wateroverlast te minimaliseren, wegen beter begaanbaar te maken en de veiligheid te waarborgen. Enkele van de al gestarte projecten omvatten onder andere de bouw van een nieuwe brug over het Saramaccakanaal, de renovatie van pompgemalen in Paramaribo, en het aanbrengen van zebrapaden, wegmarkeringen en kattenoogreflectoren op drukbezochte locaties.
De bewindsman merkte op dat hoewel nog niet alle wegen of gebieden zijn opgenomen in deze planning vanwege financiële afhankelijkheid, er zorgvuldig is gelet op behoefte en veiligheid bij de selectie. Onderdirecteur Moenna zoomde in op de criteria die zijn gehanteerd bij het selecteren van wegen met prioriteit, waaronder verkeersintensiteit en gebruikspatronen. “Er zijn meer dan 150 wegen opgenomen op de prioriteitenlijst, waaronder de Van Idsingastraat, de Domineestraat, de Watermolenstraat, de Leysweg en de verlengde Sumatraweg”, aldus de overheidsfunctionaris.
Een belangrijk aspect van deze vernieuwingen is het streven naar duurzaamheid door gebruik te maken van moderne technologieën, zoals op afstand bedienbare verkeerslichten en geautomatiseerde pompen en sluizen. Minister Nurmohamed gaf aan dat bij het rehabiliteren van wegen de regen als een belemmering kan optreden, waardoor men de planning dusdanig heeft gemaakt om dit niet in de regentijd te doen. De geschatte kosten bedragen SRD 700 miljoen, waarvan een aanzienlijk deel afkomstig is van de regering. Daarnaast zijn enkele financieringsbronnen onder andere de Inter-American Development Bank (IDB), India en de Wereldbank. Het streven is om deze projecten tegen het einde van het jaar te voltooien, zodat er volgend jaar een nieuw plan kan worden gepresenteerd.
En.. wat vond je van dit artikel?