zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

OW installeert overlegorgaan om knelpunten Openbaar Groen op te lossen

lees ook ...

HB media presenteert African Edition in culturele evenemente...

Het oudste theater in Suriname en het Caraïbisch gebied, Thalia organiseert op 13 april aanstaande op het terras, een African Editionuit  haar culturele evenementenserie. Djina Berggraaf-Sanchit, dire...

Om zaken op het ministerie van Openbare Werken (OW) vlotter te laten verlopen en het personeel ook een betere waardering kan krijgen heeft minister Riad Nurmohamed hard gewerkt aan een nieuwe organisatiestructuur voor zijn ministerie. De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), is niet helemaal eens met de reorganisatie en vindt dat in bepaalde gevallen nog orde op zaken moeten worden gesteld, alvorens over te gaan tot een nieuw systeem.

Op voorstel van de ABPM is een overlegorgaan ingesteld om knelpunten te bespreken, maar ook op te lossen. Het grootste voordeel van dit overlegorgaan is het feit dat in dit nieuwe orgaan personen zitting hebben van Personeelszaken die onmiddellijk antwoord kunnen geven op vragen die betrekking hebben op personeelsaangelegenheden.

Onderdirecteuren van administratieve diensten maken eveneens deel uit van deze commissie die middels dialoog antwoord kunnen geven op andere zaken die zich voordoen. In zwaarwichtige issues zal ter ondersteuning hulp worden ingeroepen van de directeuren, alsook de minister, die zich te allen tijde beschikbaar stellen, indien daar behoefte aan zou bestaan.

De bewindsman geeft verder te kennen dat hij zijn werk heeft gedaan en het nu overdraagt aan het overlegorgaan. Sharita Pardeshi, Hoofd Human Resource Management (HRM) behoort ook tot dit forum en voerde aan dat zij al geruime tijd bezig is met het inlopen van achterstanden bij OGA. Zij laat verder weten dat de administratie in de districten vooralsnog vrij zwak te noemen is, hetgeen zorgt voor enorme vertragingen bij het verlopen van zaken.

Afdeling Personeelszaken van alle vier directoraten zullen elkaar moeten ondersteunen om de tekorten in te halen. Niet alleen op het vlak van Personeelszaken is er sprake van achterstanden, maar ook de faciliteiten, zowel op het hoofdkantoor van OW, als op de dependances in de districten. Deze directoraten zijn aan hervorming toe. Er is volgens minister Nurmohamed minimaal drie jaar nodig om de totale achterstand landelijk voorbij te streven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW installeert overlegorgaan om knelpunten Openbaar Groen op te lossen