zaterdag 30 september 2023
26.6 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

OW en Smart Suriname sluiten samenwerkingsovereenkomst voor capaciteitsversterking

lees ook ...

Delegatie NH en BOSAQ bezoekt Boven-Suriname voor drinkwater...

Een delegatie van het directoraat Water, onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), samen met waterbedrijf BOSAQ, is afgereisd naar het Boven-Suriname gebied in het kader van de drinkwater...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) hecht groot belang aan capaciteitsversterking, en om dit doel te realiseren heeft het ministerie een samenwerkingsovereenkomst getekend met Smart Suriname. Op vrijdag 14 juli werd het document bezegeld op het hoofdkantoor van het ministerie, in aanwezigheid van minister Riad Nurmohamed en directeur Eros Mungra van Smart Suriname.

Deze publiek-private samenwerking zal diverse diensten aanbieden, die ontwikkeld zullen worden door het opleidingsinstituut om het ministerie te ondersteunen in haar missie en visie. Mungra benadrukt dat het ministerie de wens heeft geuit om de vakbekwaamheid van het personeel op peil te houden en te verbeteren, zodat ze adequaat kunnen inspelen op de snel veranderende en uitdagende marktontwikkelingen.

“Smart Suriname beschikt over bewezen kennis en expertise die zullen bijdragen aan de transformatie van het ministerie naar een efficiënte, klantgerichte en competente organisatie”, aldus de directeur. Hij kondigt aan dat de Smart Business Academy een ontwikkelingsbudget van SRD 1,5 miljoen heeft toegezegd als onderdeel van de samenwerking.

Deze investering zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van kennisdiensten die specifiek zijn afgestemd op de bouw- en infrastructuursector in Suriname. Mungra benadrukt het belang van samenwerking en stelt dat kennis en onderwijs betaalbaar en toegankelijk moeten zijn voor alle Surinamers om gezamenlijk aan de opbouw van Suriname te werken.

Minister Nurmohamed benadrukt dat de samenwerking met Smart Suriname een van de grootste overeenkomsten is op het gebied van training en capaciteitsopbouw. De bewindsman geeft aan dat er een inhaalslag zal worden gemaakt voor 3500 ambtenaren.

“We zullen proberen iedereen te trainen.” Hij benadrukt het belang van trainingen en merkt op dat het ministerie van Openbare Werken de afgelopen jaren weinig heeft geïnvesteerd in training en capaciteitsversterking. Het ministerie profileert zich nu ook internationaal, waarbij veel functionarissen in het buitenland worden opgeleid, voegt hij eraan toe.

Minister Nurmohamed benadrukt dat inhoudelijke cursussen, zoals plantenzorg en wegenmarkering, op maat gemaakt moeten zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW en Smart Suriname sluiten samenwerkingsovereenkomst voor capaciteitsversterking