woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

OW en NH participeren in (afval)water conferentie

lees ook ...

Mercury poisoning terrifying

The mercury content in Paramaribo and the interior is disturbingly high. Recently a presentation was held for gold buyers about mercury pollution and how to cope with it. Mercury pollution does not on...

De 30ste jaarlijkse conferentie en presentatie van de Caribbean Water and Wastewater Association (CWWA) werd op 13 en 14 oktober 2021 virtueel gehouden. De ministeries van Openbare Werken (OW) en Natuurlijke Hulpbronnen (NH) hebben deelgenomen aan dit Hoog-Niveau Forum voor afvalwater (HNF). (High-Level Forum for Water/Wastewater – HLF17.)

De conferentie biedt ons land de volgende voordelen: Het deelnemende land wordt in de gelegenheid gesteld om andere regionale ministers te ontmoeten en te spreken over zaken van nationaal belang en hoe anderen in de regio met succes soortgelijke uitdagingen zijn aangegaan en dan is er de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe regionale en internationale technische ontwikkelingen in de watersectoren en hoe het nationaal kan worden toegepast.

Daarnaast wordt de gelegenheid geboden tot dialoog met grote financieringsbanken die regionaal zaken doen, onder andere IDB, CDB, EIB en de agentschappen die projecten in de regio uitvoeren, zoals UNEP, EU, UN, Habitat, UNICEF en WASHLAC. Er zijn ook twee onderwerpen aan de orde gekomen die van essentieel belang zijn voor het OW-ministerie, zoals de Caribbean Water Utility Insurance Company, die nutsbedrijven een rampenverzekering biedt en de presentatie van het nieuwe Uitvoeringsplan 2021 van het Regionaal Strategisch Actieplan voor klimaatbestendigheid van de watersector.

Er is ook een nieuw Project Drinkwatervoorziening dat wordt ondersteund door de IDB en staatsleningen. Verder worden er nieuwe investeringen gedaan in meetinstrumenten vanwege het feit dat overstromingen nog steeds een probleem kunnen vormen in de relatie tot sanitaire voorzieningen. Ter illustratie wordt gedacht aan de hevige en vooral langdurige regenperiode, waarbij het inzetten van mobiele toiletten als een optie wordt aangemerkt. Zo is een Expression of Interest (EOI) georganiseerd om te kijken hoe de peiling van het vervuild water door een verwerking kan worden opgelost voordat het ter plaatse wordt gedumpt.

Verder is ook aan de orde gekomen het project dat gestart is over waterbeheer in een van de grootste grensrivieren, namelijk de Marowijnerivier. Na 10 jaar zijn er opnieuw Waterwetten ingediend in het parlement. Wat betreft de Covid-19-acties is men erin geslaagd om mensen een goede service te bieden door middel van schoon water en medische accessoires. De impact van getroffenen doordat waterdiensten niet op tijd waren  is vrijwel nihil geweest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW en NH participeren in (afval)water conferentie