donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

OW en International Mall Suriname bundelen krachten voor Ringweg-verfraaiingsproject

lees ook ...

Bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices plant 65.000 ...

Op dinsdag 26 september 2023 werd het bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices met veel enthousiasme gelanceerd in het district Coronie. Het bedrijf heeft plannen om in de nabije toekomst maar l...

De waarnemend directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), Inder Gangabisoensingh, en de directie van de International Mall of Suriname (IMS) hebben op 31 juli het startsein gegeven voor een verfraaiingsproject langs de Ringweg in Paramaribo-Noord. De ceremonie, bijgewoond door OW-minister Riad Nurmohamed, vond plaats op het terrein van IMS.

Directeur Gangabisoensingh benadrukte dat OGA al enige tijd bezig is met het herstellen en verfraaien van diverse hoofdwegen. Vanuit de particuliere sector zijn er verzoeken geweest aan OW om bij te dragen aan dergelijke projecten.

De IMS heeft toestemming van het ministerie gekregen om ondersteuning te bieden bij het onderhouden en verfraaien van de Ringweg. Als onderdeel van dit project zullen deskundigen van OW in samenwerking met IMS aan weerszijden van de Charlesburgweg en de Katjangstraat mahoniebomen planten.

De keuze voor mahoniebomen is gemaakt vanwege hun niet-schadelijke wortels, die geen schade zullen toebrengen aan de weg, en dit zal tevens bijdragen aan de biodiversiteit. Ook is het schoonmaken van het kanaal niet uitgesloten in dit onderhoudsproject, zoals benadrukt door de OGA-directeur.

De directeur van OGA uitte zijn dankbaarheid voor het initiatief van het winkelcentrum, terwijl minister Nurmohamed zijn tevredenheid uitsprak over het project. Hij hoopt dat meer ondernemers zich zullen aansluiten bij soortgelijke projecten. Het ministerie van OW streeft naar een groener beleid voor Suriname en juicht daarom dergelijke initiatieven toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW en International Mall Suriname bundelen krachten voor Ringweg-verfraaiingsproject