woensdag 29 mei 2024
33 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

OW en belanghebbenden bespreken oplossingen voor ontwateringsproblemen Pomona-gebied

lees ook ...

Onderwijsminister Ori: “Strenge maatregelen tegen inac...

Er is een begin gemaakt met het daadwerkelijk saneren van het ambtenarenapparaat. Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte bekend dat 1.032 medewerkers van zijn ministerie van de...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is momenteel bezig met het opschonen van het Pomona Ringkanaal in Saramacca om de ontwateringsproblemen in het Pomona landbouwgebied aan te pakken. Minister van OW, Riad Nurmohamed, heeft ter plaatse georiënteerd en samen met districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, volksvertegenwoordigers Mahinderkoemar Jogi en Radjendrekoemar Debie, ressortsraadsleden en landbouwers gekeken naar duurzame oplossingen voor het probleem.

Hoewel het opschonen van de kanalen een stap in de goede richting is, is het volgens minister Nurmohamed niet genoeg. Een duurzame oplossing is onbetaalbaar, dus wordt er gekeken naar semi duurzame oplossingen zoals een eenvoudig kanaal met een klepduiker, vergelijkbaar met de oplossing bij Weg naar Zee. Dc Bansi-Durga en de landbouwers hebben enkele semi duurzame voorstellen op papier gezet.

Volksvertegenwoordiger Jogi is voorstander van handmatig onderhoud van de kanalen met de inzet van machines waar nodig. Daarnaast stelt hij voor om een sluis met een klep te plaatsen en het Pomona Ringkanaal naar de oceaan door te trekken. Debie is blij dat er oplossingen worden gezocht en stelt voor om veldwerkers van het commissariaat te Saramacca in te zetten voor handmatig onderhoud van de kanalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW en belanghebbenden bespreken oplossingen voor ontwateringsproblemen Pomona-gebied