woensdag 31 mei 2023
26.8 C
Paramaribo
20.4 C
Amsterdam
0
(0)

OW en belanghebbenden bespreken oplossingen voor ontwateringsproblemen Pomona-gebied

lees ook ...

De jeugd van Redidoti heeft sportmateriaal nodig

De jeugd van Redi Doti en omgeving heeft steun nodig voor sportattributen. Sportcommissaris Orlando Sabajo wil met name voor de jeugd, doelgerichte ontspannings- en talent ontwikkelings-projecten. De ...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is momenteel bezig met het opschonen van het Pomona Ringkanaal in Saramacca om de ontwateringsproblemen in het Pomona landbouwgebied aan te pakken. Minister van OW, Riad Nurmohamed, heeft ter plaatse georiënteerd en samen met districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, volksvertegenwoordigers Mahinderkoemar Jogi en Radjendrekoemar Debie, ressortsraadsleden en landbouwers gekeken naar duurzame oplossingen voor het probleem.

Hoewel het opschonen van de kanalen een stap in de goede richting is, is het volgens minister Nurmohamed niet genoeg. Een duurzame oplossing is onbetaalbaar, dus wordt er gekeken naar semi duurzame oplossingen zoals een eenvoudig kanaal met een klepduiker, vergelijkbaar met de oplossing bij Weg naar Zee. Dc Bansi-Durga en de landbouwers hebben enkele semi duurzame voorstellen op papier gezet.

Volksvertegenwoordiger Jogi is voorstander van handmatig onderhoud van de kanalen met de inzet van machines waar nodig. Daarnaast stelt hij voor om een sluis met een klep te plaatsen en het Pomona Ringkanaal naar de oceaan door te trekken. Debie is blij dat er oplossingen worden gezocht en stelt voor om veldwerkers van het commissariaat te Saramacca in te zetten voor handmatig onderhoud van de kanalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOW en belanghebbenden bespreken oplossingen voor ontwateringsproblemen Pomona-gebied