dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
3
(2)

Overwerkt +onderbezet +onderbetaald= STAKING 2 & 3 mei 

lees ook ...

Valse “inspecteurs van politie’ bij vuurwapenve...

De Recherche van Regio Paramaribo heeft op dinsdag 14 mei jongstleden tijdens “Operatie Zero Tolerance”,  twee verdachten, die zich voordeden als inspecteur van politie bij aanvragers van vuurwapenver...

De laatste vier jaar is de voortdurende klacht met name uit de strategische beroepen zoals de verpleging, de politie , de brandweer en nu ook de milieu inspecteurs van het Bureau Openbare Gezondheidszorg, BOG dat zij overwerkt, onderbezet en onderbetaald zijn. Vul onderbetaald nog maar verder aan met laat betaald (ditmaal t probleem bij Psychiatrisch Centrum Suriname) en naast personeelsgebrek is er materiaal en medicijnen gebrek.

2 en 3 Mei staking

Twee onderwijsbonden, de politiebond en medisch personeel hebben stakingen aangekondigd. De Centrale Landsdienaren Organisatie zegt reeds een vruchtbaar gesprek met de president te hebben gehad. Voor morgen heeft de president de Politie Bond uitgenodigd. Santokhi zal ze proberen plat te walsen met een waterval aan woorden en beloften. Ook kan hij zijn zoveelste commissie benoemen

Commissie is bij Chan namelijk een ander woord voor doofpot. Om mooi weer te spelen heeft hij soms ook een voorlopige, ad hoc oplossing. Ook het personeel van de Hakrin Bank (voor 60% van de Staat Suriname) heeft voor 2 en 3 mei een staking aangekondigd. Feit blijft: de 47 bonden van de vakcentrale C47 hebben voor 2 en 3 mei opgeroepen tot staking. Vele scholen zullen gesloten zijn.

Volksgezondheid

In het Moederbondsgebouw vergadert morgen de BOG bond, waarvoor de pers is uitgenodigd. Een teken dat de communicatie over dringende, basale werkvoorwaarden niet loopt en men daarom de media opzoekt.

Vanuit de ervaring van de afgelopen 4 jaar is te voorspellen wat er gaat gebeuren. Minister Ramadhin die eerverleden week nog met de brede kant van zijn mond op de STVS = regeringszender zei dat de ziekenhuizen financieel niet zijn verantwoording als minister van Volksgezondheid zijn, maar hun achterstallige salarissen, overwerkvergoedingen en dergelijke van het Ministerie van Financiën moeten krijgen. De minister zal beloven dat alles snel in orde komt, maar het kan dat het geld pas met spoed gestort wordt indien men op straat komt en zich verzameld voor het ministerie van Volksgezondheid.

Mismanagement

Een fraai staaltje van mismanagement bij Volksgezondheid kan dit wel genoemd worden, het verschuiven van het accent, het weigeren verantwoording te nemen terwijl jij officieel de verantwoordelijke bent en daarvoor dik betaald wordt…En ja het was deze zelfde minister Amar Ramadhin die journalisten een week lang een college over journalistiek dacht te geven. Maar elk kwartaal zijn er stakingen  op ‘’zijn” ministerie wegens personeels-, financieel en medisch materieel gebrek

Al zou dokter Ramadhin tot de beste huisartsen van Suriname behoren, hij is een slechte manager van het ministerie. Het hele slechte economische management van de Staat, richt land en volk ten gronde Vakkundigen gaan hun heil in economisch beter draaiende landen zoeken. De braindrain is erger dan ooit.

Een natuurwet is dat de verantwoordelijken bij slecht management, die positie van manager en hetgeen zij managen zullen verliezen. In deze is dat pijnlijk voelbaar, want de hele bevolking, vooral de zieken, worden gedupeerd, soms met de dood als gevolg.

Foto politie staking en demonstratie 2022

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnOverwerkt +onderbezet +onderbetaald= STAKING 2 & 3 mei