Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Overtreders avondklok in Suriname worden opgesloten

Geplaatst

op

Politie Suriname. Foto: Politievoertuigen.nl

De politie zal streng optreden tegen personen die zich niet houden aan de avondklok die zojuist om acht uur ‘s avonds (lokale tijd) is ingegaan en duurt tot morgenochtend zes uur. President Desi Bouterse heeft de partiële lockdown afgekondigd die gedurende twee weken van kracht is.

Deze maatregel heeft alles van doen met het indammen van het COVID-19-virus in Suriname. De teller van het aantal positief geteste personen staat op acht.

Wie deze maatregel naast zich neerlegt en zonder noodzaak, gedurende de lockdown, over straat is wordt door de politie, opgepakt. De werkzaamheden worden verricht met ondersteuning van andere veiligheidsdiensten.

Binnen dat optreden zal de politie de overtreder van de partiële lockdown overbrengen naar een politie locatie, waar de persoon tot en met zes uur in de ochtend zal worden aangehouden. Verder zal de overtreder worden onderworpen aan een veiligheidsfouillering, voordat die wordt overgebracht naar de politie locatie.

De leiding van het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op de burgerij op gedurende de lockdown thuis te blijven. “Veiligheid is een zaak van u en de politie.”

Culturu.com

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Dotveba

Goed voor ze wel 6 maanden dan zijn ze ook achter de koppie gered van Corona.

Jay

Wow mensen Corona virur is ook overdag overdraagbaar

Sabaku

Sommigen leren het toch nooit, oppakken en even laten zien en voelen wat luisteren is, aftakelen.

Wiskey

Op pakken en opsluiten samen met de besmette personen dan zullen ze het wel afleren en gehoorzamen.Advertentie

Suriname

President Bouterse: “Met de verkiezing wordt een periode afgesloten en een nieuwe ingeluid”

Geplaatst

op

President Bouterse Stemt

President Desi Bouterse heeft vanmorgen rond 07.20 uur samen met echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring zijn stem uitgebracht. Dat deed het staatshoofd op het stembureau op de O.S. Clevia aan de Pisangrodjostraat. De regeringsleider sprak van een heel belangrijk voor ons allen en voor Suriname.

“Omdat het een periode afsluit en een periode gaat inluiden waarin het volk zijn soevereine wil tot uiting brengt,” zei de president, die ook volgens de geldende COVID-19-voorschriften het stembureau betrad en zijn stem uitbracht nadat zijn gegevens waren gecontroleerd, handen ontsmet en de pink met een wattenstaafje met inkt was gekleurd.

Vervolgens kreeg hij twee stembiljetten overhandigd door de voorzitter van het stembureau. De biljetten deponeerde hij na zijn plicht vervuld te hebben in de daarvoor bestemde bussen. First lady Ingrid Bouterse-Waldring volgde dezelfde procedure. Er was veel pers op de been om het moment waarop het presidentiële echtpaar naar de bus ging, vast te leggen. Het was vroeg druk te OS Clevia. Uit gesprekken kwam duidelijk vast te staan dat men heel vroeg de burgerplicht wilde vervullen om vervolgens thuis rustig de uitslag af te wachten. De sfeer bij dit stembureau mag rustig genoemd worden.

Op de vraag wat de verkiezingen betekenen, zei de president dat die alles voor de democratie betekenen. “In die zin dat we er alles aan doen om het democratische recht van de mensen daadwerkelijk te doen beleven en dat zij bepalen wat er gaat gebeuren de komende vijf jaren,” voegde hij eraan toe. President Bouterse, die eerder had opgeroepen op tot rust en sportiviteit op de dag der stemming, trok nadat hij zijn plicht had vervuld het veld in om verschillende plekken te bezoeken.

Lees verder

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen