dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4
(2)

Overtollige ambtenaren worden elders te werk gesteld

lees ook ...

Voorbereiding ecotoerisme Wanekreek in volle gang

De Organisatie van Kaliña en Lokono in Beneden-Marowijne (KLIM) is druk bezig het ecotoerisme in het bosrijke Wanekreek te bevorderen. Er worden momenteel twee kampen en twee lodges opgezet. Gis-m...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, zei op 25 juni in De Nationale Assemblee, dat er een oplossing komt voor de overtollige ambtenaren die al dan niet bezoldigd thuis zitten. De huidige situatie is dusdanig, dat de overheid bij vrijwel alle afdelingen te kampen heeft met overtollig personeel. Dit komt, doordat er in de periode 2019/2020, door de vorige regering ongeveer 10.000 ambtenaren in dienst zijn genomen.

Het ministerie zoekt naar een manier om deze overtollige ambtenaren ergens anders in te zetten. In dat kader wordt er gesproken met religieuze organisaties, kindertehuizen, stichtingen en bedrijven, om het overtollig personeel dat inactief is, in te kunnen zetten, geeft de minister aan. De overtollige ambtenaren voldoen niet altijd aan de kwalificaties zoals gesteld door de instellingen en organisaties. Deze groep ambtenaren zal bijgeschoold  worden, hetgeen in lijn ligt met de gedachtegang om in de nabije toekomst overtollig personeel uit te lenen en in te zetten middels een ‘Site Service Center.’

Een ander probleem met betrekking tot ambtenaren, is de vertraging van het bevorderingsproces van landsdienaren door onvolledige documenten. In de praktijk komt het vaak voor dat deze stukken niet worden meegestuurd zegt de minister. “Er zal een rondschrijven naar de ministeries worden gestuurd om de onderliggende documenten verplicht mee te sturen, zodat het bevorderingsbeleid kan plaatsvinden”. Het proces van bevordering zal hooguit 5 weken in beslag nemen wanneer alle relevante stukken van de betreffende ambtenaren er zijn.

Minister Somohardjo heeft sinds zijn aantreden ruim 1000 ambtenaren een werkplek kunnen verschaffen bij verschillende instellingen en organisaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOvertollige ambtenaren worden elders te werk gesteld