dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Overtollig personeel Mungra Medisch Centrum wordt anders ingezet

lees ook ...

Sessie over voeden en opvoeden voor tienermoeders op Latour

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft op zaterdag 18 maart 2023 een sessie 'Opvoedingsvaardigheden' georganiseerd in Stibula te Latour voor schoolgaande tienermoeders. Hierme...

In het Mungra Medisch Centrum (MMC) is er een overschot van ruim 300 personeelsleden. De regering heeft besloten om dit personeel anders in te zetten. “Niemand gaat hun job verliezen, dat moet wel duidelijk zijn”, deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vrijdag mee. “Belangrijk is dat de mensen efficiënt en effectief worden ingezet. We denken meer in de richting van bejaardenzorg of thuiszorg,” zei hij.

Vanwege de alarmerende situatie van hospitaal werd in april 2022 een crisisteam ingesteld. Bekend was dat op dat moment er een aantal diensten niet optimaal functioneerden en dat het ziekenhuis vele schulden had. Intussen is het doorlichtingsrapport uitgekomen welke president Chandrikapersad Santokhi vrijdag besproken heeft met het crisisteam en adviseurs. Uit het onderhoud zijn belangrijke besluiten voortgekomen.

Een van de beslissingen betrof de financiële situatie van het ziekenhuis. De afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het crediteren, oftewel het in standhouden van de financiële administratie, zullen worden versterkt. Verder heeft het crisisteam de nodige interventies gepleegd om te geraken tot het weer optimaal hebben van enkele afdelingen die niet functioneerden. Het laboratorium, dat geruime tijd niet toegankelijk was voor de samenleving, kan weer worden bezocht.

Een clusterteam van ministers zal frequent met crediteuren en leveranciers overleg voeren voor gunstige betaalregelingen. De bewindsman gaf verder aan dat het directieteam per direct ondersteuning krijgt van een interim-managementteam, bijgestaan door twee adviseurs van de president. Binnen niet al te lange tijd zal er ook duidelijkheid gegeven worden over de installatie van het interim- managementteam.

Intussen is ook bekendgemaakt dat de MMC-directeur Djoties Jagernath is ontheven. Hij zou handelingen hebben gepleegd die niet door de beugel kunnen, zei minister Ramadhin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOvertollig personeel Mungra Medisch Centrum wordt anders ingezet