zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Overstromingsrisico Paramaribo moet worden verminderd

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

In de ballroom van Hotel Torarica is de aftrap gedaan van het Saramaccakanaal Systeem Rehabilitatie project ten behoeve van het afwateringsbeheersplan van Suriname. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) had de eer om de aftrap te doen. Dit project is bedoeld om het overstromingsrisico in Groot-Paramaribo en omgeving te verminderen en de werking van het Saramaccakanaal Systeem te verbeteren.

Het rehabilitatieproject wordt gefinancierd door de Wereldbank. “De launch is theoretisch, aangezien dit project sinds 2015 in voorbereiding is,” gaf de minister aan. “Als eerste stap zal het Saramaccakanaal gebaggerd en geprofileerd worden en de tweede stap houdt in, het ontwikkelen van een nieuw ontwateringsplan voor Groot-Paramaribo, Wanica en een deel van Saramacca,” stelt de bewindsman.

Het bestaande masterplan is door deskundigen uitgebreid en zal een leidraad vormen bij te nemen stappen voor systematische vermindering van wateroverlast in Groot-Paramaribo. Het plan houdt onder meer in het schoonmaken en herprofileren van delen van het Saramaccakanaal, rehabilitatie van de sluizen en schutsluizen om te zorgen dat deze de oorspronkelijke functies weer krijgen.

“Er worden oplossingsmodellen uitgewerkt zodat wij als overheid weten waar er zaken aangepakt moeten worden. Met een breed draagvlak en betrokkenheid van alle stakeholders kan de regering de uitdaging van een oplossing op langer termijn wel aan,” stelt Nurmohamed. Voor dit project is vier jaar uitgetrokken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverstromingsrisico Paramaribo moet worden verminderd