woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Overstroming binnenland is historisch probleem

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Tijdens het vraaggesprek ‘Achter ‘t Nieuws’ van de STVS op 19 maart, stelde President Chandrikapersad Santokhi dat de wateroverlast in het binnenland een ‘historisch probleem’ is. Daarbij sprak de president van de noodsituatie uit 2006, waarbij gebieden in de omgeving van deze rivier hoog onder water kwamen te staan.

“Een structurele oplossing toen zou zijn geweest, als men het plan om de hoger gelegen delen in de leefgemeenschappen te identificeren had afgerond”, zei het staatshoofd. Er zou toen reeds een aanvang zijn gemaakt om op deze hoger gelegen platformen tenten en barakken te plaatsen. In de rivieren zouden er meter paaltjes worden geplaatst zodat men tijdig kon zien wanneer het water aan het stijgen was en de bewoners op tijd naar de platformen geëvacueerd zouden kunnen worden. Dit plan is echter nooit uitgevoerd. Met bijstand van internationale donoren zal dit plan weer opgepakt en uitgevoerd moeten worden.

De bewoners en ook de biodiversiteit zal in de toekomst beschermd moeten worden. De enige hulp die er nu aan de getroffen gebieden geboden kan worden is voedselhulp. President Chandrikapersad Santokhi heeft een clusterteam van ministers aangewezen, met aan het hoofd de vicepresident om samen met NCCR de communicatie op gang te brengen en de schade te inventariseren om te zien welke gebieden het zwaarst getroffen zijn.

De gebieden zijn nu moeilijker te bereiken waardoor er met de bewoners zal worden afgestemd de goederen met boten naar de getroffen dorpen te transporteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverstroming binnenland is historisch probleem