maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3.5
(2)

Overnachting tijdens protestacties uit de hand gelopen

lees ook ...

Suriname lanceert LEES-KRACHT project voor versterking leeso...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 26 februari 2024 het "LEES-KRACHT" professionaliseringsprogramma gelanceerd, met als doel het versterken van het leesonderwijs op basisscho...

Vandaag heeft de politie geprobeerd tenten te verwijderen van het onafhankelijkheidsplein en heeft 03 personen zonder grondige redenen meegenomen. Een man zette zijn tent toch op terwijl hij werd gezegd dat het niet mocht en werd meegenomen. Een van de heren was Raoel Abdoelrahman. Er werd duidelijk geprobeerd het verzet te breken door bepaalde personen op hardhandig mee te nemen.

Een andere persoon werd gewurgd, terwijl hij smartelijke geluiden voortbracht en naar de politiebus werd gesleept. De menigte was verhit. Een man zei tegen de agenten: Mo sor unu, mo sor una san na een 01 en 01 is 03. De politieagenten waren toen al tot rust gekomen en keken het gewoon aan.

Maisha Neus  zei vond het erg dat personen die vreedzaam protesteren zo worden behandeld en dat het protest een andere wending moet krijgen. Maisha gaf aan dat de groep vanavond op straat blijft en als het niet op het onafhankelijkheidsplein is, dan ergens anders. Ze zei: Wij laten ons niet uit het veld slaan, we zijn vreedzame burgers en maken gebruik van ons grondrecht.

De tachtigjarige oma Inge die vanaf het begin bij de protesten is, zat op een stoel en zei: Mi ben wakti mek den pus’ mi mek’ mi fadon, da’ a ben klari. Ef den ben mek’ mi fadon, so wan yuru dya ben plata. Soema na den skowtu. Den pina moro mi. Angri e kir den, mek den rigeri so. (Ik wachtte erop dat ze mij zouden stoten, dan was het afgelopen! Als ze me hadden laten vallen, lag alles hier plat! Wie zijn die agenten. Ze zijn armer dan ik. Ze lijden honger, daarom gaan ze zo te keer).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOvernachting tijdens protestacties uit de hand gelopen