dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Overleg tussen regering en vakbonden over stroomtarieven: zoektocht naar oplossingen

lees ook ...

Standhouders waterkant krijgen 37.000,- per maand tijdens P...

 De standhouders en Crafters aan de Waterkant worden een jaar gecompenseerd tijdens de uitvoering van het PURP-project. Maandelijks wordt er na veel onderhandeling, een bedrag van SRD.37.000 aan deze ...

Tijdens de recente ontmoeting tussen de regering en de goed vertegenwoordigde vakbeweging bleven concrete resultaten over de verhoogde stroomtarieven vooralsnog uit. Starnieuws meldt dat deskundigen van zowel de overheid als de vakbeweging vanaf vandaag gezamenlijk aan tafel zitten om de kwestie verder te onderzoeken, waarbij ook de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en de Energie Autoriteit Suriname betrokken zijn.

President Chan Santokhi heeft een periode van een week uitgetrokken voor deze deskundigen om in overleg te treden. De vakbeweging heeft haar bezorgdheid geuit over de hoge tarieven die niet overeenkomen met wat aan de samenleving was beloofd. Dit heeft geleid tot aanzienlijke ontevredenheid en daaropvolgende acties. Volgende week zal de regering opnieuw met de vakbeweging samenkomen.

C-47 en andere samenwerkende vakbonden, die allen aanwezig waren bij de vergadering met de regering, zullen nadenken over hun volgende stappen in deze situatie. De onvrede over de stroomtarieven is nog niet weggenomen en verdere acties moeten nog worden besproken.

Steeds meer vakbonden die in actie waren, hebben inmiddels het werk hervat. Bij het Ministerie van Openbare Werken is dit ook het geval nadat minister Riad Nurmohamed juridische stappen had ondernomen. Hij argumenteerde dat er geen geschil bestond tussen werkgever en werknemer, waardoor de acties naar zijn mening onrechtmatig waren.

Voordat de rechter een uitspraak kon doen, hadden de vakbonden hun acties gestaakt. Er is geen vonnis geveld. De minister heeft echter toegezegd met de vakbonden om de tafel te gaan om personeelskwesties aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverleg tussen regering en vakbonden over stroomtarieven: zoektocht naar oplossingen