Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Overleg Santokhi en Brunswijk over proces aanstellingen RVC’s en DC’s

Geplaatst

op

Chan Ronnie 3

Tijdens hun regulier overleg vandaag hebben President Chan Santokhi en Vice President Ronnie Brunswijk het proces om te komen tot de aanstelling van Districts Commissarissen, Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur of Toezicht besproken

Met personen die al zitting hadden in een Raad van Bestuur en die wederom gevraagd waren zitting te nemen in een nieuw bestuur zal gesproken worden. Dit vanwege de beroering in de samenleving over deze personen die eerder hebben gezeten in een slecht functionerend bestuur en niet meer gewenst zijn. Bij het nemen van de uiteindelijke besluiten zal met in acht neming van de statutaire bepalingen daarmee rekening gehouden worden

Wat betreft de aanstelling en installatie van Districts Commissarissen is bepaald dat die binnen een week zal geschieden. De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport wijst hen daarna een standplaats aan nadat de oud- DC’s van hun functie zijn ontlast. De oud DC’s worden ter beschikking gesteld van de Minister. De training van de nieuwe functionarissen zal daarna ter hand genomen worden door ervaren DC’s, zoals Landbrug en Jiawan.

Dit alles is besproken tijdens het wekelijks overleg van de President en de Vice President. Tijdens dit overleg bespreken zij hun weekagenda waardoor zij beter op elkaar afgestemd zijn. – culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Inez
dinsdag 18 augustus 2020 03:33

Goed om het volk te bewijzen dat jullie zelf goede mensen hebben. Deze oude dc hebben andere orders meegekregen en er moet verandering komen. Tijd dat er mensen aanschuiven die verandering in het land brengen. In Nederland heb je burgemeesters van verschillende politieke partijen. Zo hoort het. Niet van oude en 1 politieke kleur. Hou elkaar in evenwicht en niet 1 kant opgaan dan krijg je een verdeeld land. Evenwicht. Niet iedereen kan je tevreden maken. Wel begrip als je probeert

Ma joosje
dinsdag 18 augustus 2020 05:07

Nemen jullie de beste mensen in het land. Geen vriendjes politiek. Gewoon eerlijk en naar diploma kijken geen gekochte diploma. Eerlijk gestuurde mensen op die post. Want soms kopiëren ze diploma e zetten ze hun naam op de diploma. Voor een belangrijke baan moet je mensen screenen

Zwartje
dinsdag 18 augustus 2020 05:08

Weg met de oude garde. Die zijn gebrainwashed door paars en kunnen niet meer anders denken en handelen in hun doen en laten. Bouta had alle geschoolde lui afgezet en incapabele paarse ratten weggezet. Het heeft het land alleen maar ellende bezorgd, het volk is sterk achteruit gegaan door deze incapabele ratten op posten van hoog niveau weg te zetten. Als je geen scholing hebt gehad kun je niet besturen. Ze hebben hun zakken gevuld, pe a monie de? Gestolen van de bevolking en staat. Dat mensen nog steeds achter deze boeven staan weergeeft hoe incapabel, ondoordacht, achterlijk die aanhangers… Lees verder »

Kwasi
dinsdag 18 augustus 2020 14:37

Wat de DC’s betreft heb ik vertrouwen dat het goed komt. Wat de Raad van Commissarissen betreft niet. Om te beginnen met die van de EBS. Het blijkt dat de VP zwaar is beïnvloed door mensen met heel veel geld om te zorgen dat AR (A. Rusland) daar blijft als president commissaris. Of de VP hiervoor is betaald mag u zelf invullen. Deze mensen met heel veel geld, waaronder ook paarse ratten, willen dat AR daar blijft zodat zij over de ruggen van het volk nog meer geld kunnen blijven stelen . Want dat doen ze. Ze krijgen bijv. zonder… Lees verder »

Mikel
vrijdag 21 augustus 2020 21:23

President Chan Santokhi gaat u ook met de Vice President Ronnie Brunswijk bespreken over de 12 Militairen van het Nationale leger die hij in 1986 krijgsgevangene had meegenomen.

Wil u zo vriendelijk zijn President Chan Santokhi om te vragen aan je Vice President Ronnie Brunswijk wat er met de 12 krijgsgevangene is gebeurd. wilt u aub vragen.
Hij zwijgt als het graf.

Anadia
zaterdag 22 augustus 2020 13:33

Mikel wie zijn die 12 militairen? Noem de namen van deze mensen. Eventueel met rang en functie beschrijving Zijn deze mensen sinds hun gevangenschap in 1986 verdwenen? Waarom ga je niet rechtstreeks naar de PG? Als je de weg niet weet ga dan naar de leiding van politieke partij STREI naar bv. Maisha Neus. Of naar Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider of Stephano Biervliet van politieke partij PRO. Het zijn nu relatief kleine partijen die geen zetel in de verkiezingen van mei 2020 hebben gescoord. Maar ze komen er wel. In elk geval, ze zijn jong, ambitieus en niet bang om… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Anadia
Anadia
zaterdag 22 augustus 2020 13:38

Hulp rechtstreeks aan Santokhi vragen zal vermoedelijk niet helpen. De man heeft al heel veel aan zijn hoofd en zal jou waarschijnlijk ook naar de PG, Roy Premchand Baidjnath Panday door sturen.
STREI en PRO hebben al een zekere reputatie en naamsbekendheid.
Daar kan men niet omheen.
Ga naar hen toe.

Mikel
zondag 23 augustus 2020 00:14

@Anadia, bedankt voor uw tip.
De 12 militairen zijn mijn beste vrienden geweest. In goede en slechte tijden.
Het is 34 jaar geleden dat de heer Ronnie Brunswijk hun had gegijzeld.
Na de gijzeling is niets meer van hun gehoord. En niemand heeft verder aandacht besteed aan deze militairen. Het was uit het oog uit het hart.
Ik vind dat de heer Brunswijk zijn verantwoordelijkheid moet nemen en aangeven wat er met de 12 militairen (krijgsgevangene) is gebeurd.

Het is jammer dat niemand hem deze vragen stelt.Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen