woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Overleg regering richt zich op zorgen en oplossingen voor mensen met een beperking

lees ook ...

Een recent overleg tussen de regering en vertegenwoordigers van organisaties en instellingen voor mensen met een beperking heeft de noodzaak benadrukt van een gecoördineerde vertegenwoordiging voor effectieve communicatie met de overheid. Het overleg vond plaats onder leiding van minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) op vrijdag 9 februari in het Perscentrum van het Kabinet van de President.

Het doel van de bijeenkomst was het vaststellen van een platform om knelpunten aan te pakken, hoewel er verdeeldheid heerste over de vorm ervan. Tijdens de vergadering werden verschillende zorgpunten besproken, waaronder vertragingen in financiële uitkeringen, gebrek aan subsidies voor instellingen, en tekortkomingen in oplossingen. Minister Pané gaf aan dat het belangrijk is om een selecte groep focal points aan te wijzen die namens de organisaties met de regering kunnen overleggen.

Ze benadrukte dat efficiëntie vereist dat er niet met een te grote groep wordt gesproken. Een van de besproken maatregelen omvatte het opzetten van een helpdesk bij het ministerie om mensen met een beperking en andere burgers van juiste informatie te voorzien.

President Chandrikapersad Santokhi heeft eerder de inzet van de regering voor het integraal aanpakken van problemen van mensen met een beperking benadrukt. Harold Pultoo, voorzitter van de presidentiële werkgroep “Brede Welzijn voor Personen met een Beperking”, benadrukte de inspanningen van de regering om het sociaal vangnet verder te implementeren en financiële uitkeringen aan sociaal zwakkeren te verhogen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverleg regering richt zich op zorgen en oplossingen voor mensen met een beperking