dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Overleg regering en vakbeweging voor sociaal akkoord

lees ook ...

Voorbereiding ecotoerisme Wanekreek in volle gang

De Organisatie van Kaliña en Lokono in Beneden-Marowijne (KLIM) is druk bezig het ecotoerisme in het bosrijke Wanekreek te bevorderen. Er worden momenteel twee kampen en twee lodges opgezet. Gis-m...

President Chan Santokhi heeft samen met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en de ministerraad een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de verschillende vakbonden in Suriname. De ontmoeting vond op maandag 30 augustus 2021 plaats op het Kabinet van de President naar aanleiding van een schrijven van de gezamenlijke vakbonden. Er waren leden van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en C47 aanwezig. 

Na president Santokhi zijn inleiding droeg hij de leiding van de meeting over aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, die coördinator is van het van ministersteam. Het clusterteam onderhandelt namens de regering met de vakbeweging om te komen tot een sociaal akkoord.  De meeting is belegd om de volgende zaken: het afstemmen met de vakbeweging over de te treffen maatregelen van de regering om verlichting te brengen in de financiële situatie van de werkende klasse.

Het gaat om tussentijdse maatregelen op weg naar definitieve oplossingen en daarnaast een tripartiet overlegorgaan in het leven te roepen als een platform, waarbij het bedrijfsleven, de vakbeweging en de overheid samen zullen werken aan plannen om een akkoord te bereiken over maatregelen die noodzakelijk zijn op weg naar volledige herstel van de economie.

Aanstaande vrijdag wil president Santokhi het tripartiet overlegorgaan installeren met een ruime vertegenwoordiging van de vakbeweging. Middels dit overlegorgaan zorgt de regering ervoor dat er op een gestructureerde manier overleg gevoerd zal worden op weg naar een sociaal akkoord. Het voorstel van de vakbeweging is onder meer om koerscompensatie te krijgen en een inflatiecorrectie. In het schrijven aan de regering is er een wensenpakket samengesteld van 11 maatregelen die zij graag doorgevoerd wensen te krijgen van de regering.

Aanstaande zaterdag vindt er een vervolg meeting plaats om over concrete maatregelen te praten die in september genomen moeten worden. Deze maatregelen moeten leiden tot verlichting.  De minister van Financiën en Planning zal dan op tafel leggen wat er op basis van de beschikbare middelen gedaan kan worden om alvast te zorgen voor verlichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverleg regering en vakbeweging voor sociaal akkoord