vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Overleg Regering en DC’s betreffende covid

lees ook ...

President Santokhi woont herdenking Javaanse immigratie bij

De Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) heeft op zaterdag 21 januari de Javaanse immigratie herdacht in het Documentatiecentrum. President Chandrikapersad Santokhi woonde de openingsceremo...

De ministers van Defensie en Volksgezondheid hebben op dinsdag 15 december 2020 met diverse districtscommissarissen, het Nationaal Leger, vertegenwoordigers van Justitie en Politie van gedachten gewisseld ten aanzien van de communicatie betreffende praktische problemen vooral wanneer het aankomt op de aanpak van COVID-19. De districtscommissarissen kregen wat instructies van de regering en de DC’s gaven ook de praktische problemen die zij hebben ervaren door. Er zijn afspraken gemaakt voor een goede en tijdige communicatie van de districtscommissarissen naar de regering toe en vice versa.

De bewindsman deed een beroep op de bestuursdiensten en –ambtenaren om in deze periode zoveel als mogelijk ondersteuning te bieden aan het COVID-19 Quick Response Team. Naast dit team komt er een clusterteam van inspectieautoriteiten, te weten: Arbeidsinspectie, Milieu-inspectie, het Nationaal Leger, de Politie en de Bestuursdienst. De problemen die de districtscommissarissen hebben aangekaart zullen worden voorgelegd aan  het clusterteam. Minister Ramadhin zegt door goede controle de samenleving te willen motiveren zich aan de  maatregelen te houden om zodoende de nodige gedragsverandering te bereiken in plaats van met sancties. De regering zal dan niet hoeven over gaan tot het  strakker aantrekken van de maatregelen. De bewindsman zegt dat dit pas zal gebeuren als er een dreiging bestaat.

De minister gaf aan dat de regering de wederzijdse communicatie met de dc’s alsook die met de samenleving zal opvoeren omdat awareness momenteel zeer belangrijk is. ”Als wij erger willen voorkomen, moeten wij nu ons gedrag veranderen en er rekening mee houden dat dicht op elkaar staan bij evenementen voor niemand gunstig zal uitpakken. Het besluit om de lockdown tijd met twee uren te vervroegen blijf recht overeind staan en activiteiten zullen worden  aangepast, zodat wij in ieder geval nog in deze decembermaand een fijne tijd met elkaar kunnen hebben. De veiligheid en de gezondheid van de samenleving is de hoogste prioriteit van de regering.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverleg Regering en DC's betreffende covid