zaterdag 24 september 2022
32.8 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Overleg over Nationale Veiligheid

lees ook ...

Politietop in spoedoverleg over aanpak criminaliteit

De politietop van Regio Midden is zondag in spoedoverleg bij elkaar geweest om over verschillende brandende vraagstukken te praten. Tijdens dit overleg is onder andere gesproken over de veiligheid in ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie had vandaag een overleg met de waarnemend procureur-generaal, Garcia Paragsingh, en de korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), Roberto Prade op het ministerie van Justitie en Politie. Het onderwerp van het overleg was: ‘de aanpak van de nationale veiligheid in het land.’ Het overleg moet ertoe bijdragen dat de aanpak van de interne veiligheid in het land steeds wordt aangescherpt.

Minister Amoksi zegt dat volgens de traditie de autoriteiten op geregelde basis bij elkaar moeten komen om informatie uit te wisselen, strategieën te bepalen en hoe beter richting te geven aan het veiligheidsgebeuren in het land. Tijdens de bijeenkomst zijn de minpunten van het beleid besproken en zijn er verbeter modellen bekeken. Er zijn afspraken gemaakt over het verder uit te stippelen beleid.

Er is ook aandacht besteedt aan de recente misdrijven die nog niet zijn opgelost. Hierbij noemde de minister onder andere de zaak van de drie verkoolde lijken, de wapendiefstal bij ex-president D.D. Bouterse, de diefstal bij de afdeling Kapitale Delicten van de politie en de overige strafbare feiten die de samenleving bezighouden.

De minister geeft aan dat in het oplossen van de strafbare feiten de politie de samenleving hard nodig heeft. De politie moet nauwer in contact zijn met de burger. Er wordt thans hard aan gewerkt om het instituut Buurtmanagement beter gestalte te geven. De minister doet daarom het verzoek aan de samenleving om informatie die een bijdrage kan leveren in het brengen van klaarheid in de verschillende gepleegde strafbare feiten, kan worden doorgegeven aan het Korps Politie Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverleg over Nationale Veiligheid