Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Overleg economische crisis maatregelen

Geplaatst

op

Chan1

President Chandrikapersad Santokhi informeerde de media op donderdag 8 oktober 2020 over de stand van zaken met betrekking tot de crisisbeheersing. Hij zei dat de regering voorstander is van overleg voor zij overgaat tot de uitvoering van het pakket aan crisismaatregelen die Suriname er financieel-economisch weer  bovenop moet brengen. Hij begrijpt dat de samenleving haast heeft om uit de crisis te komen, maar benadrukt dat overleg tijd kost.

Het gaat om een klein en een  groot pakket aan maatregelen om de financiële huishouding van het land weer gezond te krijgen. Nadat het klein pakket aan het parlement was gepresenteerd, zijn beide pakketten ter beoordeling doorgestuurd naar de Sociaal Economische Raad (SER), de Staatsraad en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). Deze organisaties hebben zich samen met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), zich mogen buigen over het ruimer pakket. De SER complimenteerde de regering met de gedurfde stappen, maar heeft om wat meer tijd gevraagd omdat zij  het pakket aan maatregelen ook holistisch wil bekijken. De regering had de sociale partners  gevraagd om  het klein pakket aan maatregelen in een week te bestuderen, terwijl voor het ruimer pakket drie weken was uitgetrokken.

De reactie van het Staatshoofd: “Het regeerteam heeft dag en nacht gewerkt; zij heeft de maatregelen in goed overleg genomen, ze goed voorbereid en zal ze op basis van een goede tijdlijn, integraal en coherent uitvoeren.  Overleg kost veel tijd, en we gaan de tijd daarvoor nemen”, Hij voegt er aan toe dat de regering  een beroep doet op de sociale partners om rekening te houden met de  druk vanuit de samenleving.

Er de afgelopen dagen ook overleg gevoerd met Ravaksur en C47. Op Ravaksur is wederom het beroep gedaan om de regering te adviseren over het pakket aan maatregelen. Ravaksur heeft hiervoor nog twee weken de tijd gevraagd. Ravaksur  toont begrip voor de maatregelen, maar heeft ook de wens geuit dat de regering overleg blijft voeren over het moment zij de maatregelen gaat implementeren. Tijdens het onderhoud met de organisatie is haar ook het eerste voorbeeld gepresenteerd van het beleid dat de regering wenst te voeren met betrekking tot de stroomtarieven. Dit zal ook gedaan worden voor de SER. Dit nieuwe beleid moet leiden tot het geleidelijk afbouwen van de subsidie aan de Energiebedrijven Suriname. – culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen