maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Overleg BiBis en Christelijke Gemeenschap over Samoa overeenkomst

lees ook ...

Werknemers Hakrinbank sluiten loonovereenkomst 2024

Tijdens een Algemene Leden Vergadering van de Hakrinbank Werknemers Organisatie (HWO) is er een principeovereenkomst, bereikt door het bestuur op 3 april jongstleden, goedgekeurd door de leden. De loo...

Op 9 februari 2024 had minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een ontmoeting met vertegenwoordigers van het Comité Christelijke Kerken (CCK), waaronder bisschop Karel Choennie van de Rooms-Katholieke kerk en CCK-voorzitter dominee Runaldo Gallant.

Deze bijeenkomst draaide om de bezorgdheden die door de christelijke gemeenschap zijn geuit over de ondertekening van de ‘Samoa-overeenkomst’ door Suriname op 15 november 2023. De vertegenwoordigers van het CCK hebben gereageerd op de uitnodiging van het ministerie om hun bezwaren tegen de Samoa-overeenkomst toe te lichten. Dit omvat onder andere de perceptie dat Europese sociale waarden en normen aan ontwikkelingslanden worden opgelegd.

Minister Ramdin verduidelijkte dat de overeenkomst tot stand is gekomen na uitgebreide onderhandelingen, waarbij internationaal erkende teksten uit bestaande internationale overeenkomsten als leidraad dienden. Hij benadrukte ook dat de overeenkomst in essentie geen mensenrechtenverdrag is, maar een partnerschapsovereenkomst die een breed scala aan samenwerkingsgebieden omvat, zoals milieu, klimaat, ontwikkeling, investeringen, handel en veiligheid.

De minister benadrukte verder dat Suriname, als soevereine staat, zelf invulling zal geven aan de uitvoering van de overeenkomst, rekening houdend met eigen inzichten en culturele normen en waarden.

Er is overeengekomen om de consultaties met alle belangengroepen voort te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverleg BiBis en Christelijke Gemeenschap over Samoa overeenkomst