dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
3
(2)

Overige goudzoekers Matawai hebben weinig van de regering gemerkt

lees ook ...

Drempelkosten SEH Wageningen tijdelijk opgeschort vanwege ro...

De drempelkosten voor behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Petronella Ziekenhuis in Wageningen zijn tijdelijk opgeschort, zo maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gisteren bek...

De gouddelvers die zich bevinden in het Matawai-gebied te Kamp 21 Pasi, hebben vandaag aan Sun meegedeeld, dat zij in de zoektocht naar slachtoffers, weinig van de overheid hebben gemerkt. Zij hebben zelf ervoor gezorgd dat de lijken en gewonden van onder het puin zijn gehaald. Hulp van de autoriteiten zoals meegedeeld in DNA heeft hen nog niet bereikt. De politie en de vice-president waren wel aanwezig, maar de reddings-operatie hebben de overige gouddelvers uitgevoerd.

“Nadat de mijnschacht instortte en de mensen bedolven raakten onder het puin, hebben wij de 14 lijken weggehaald”, zeggen de goudzoekers. “We hebben de lichamen gebracht tot de poort van Zijin Mining, vanwaar uit de lijken afgevoerd zijn naar het mortuarium in Paramaribo. De politie was wel hier, en vicepresident Ronnie Brunswijk, maar wij hebben zelf de reddingsoperatie gedraaid”.

De (lokale)reddingswerkers hebben keer op keer gevraagd naar een graafmachine om vooral efficiënter te kunnen zoeken, maar er was geen reactie.  Het vermoeden bestaat dat er nog mensen onder het puin zijn. Meegedeeld was dat ook Zijin personeel en machines beschikbaar had gesteld. Deze poknokkers die zich bevinden op de plek des onheils hebben niets daarvan gezien.

“Vandaag hebben we niemand gezien van de overheid hier”, vervolgde men. Het team van mediahuis SUN was tot 12.00 uur aanwezig op de plaats des onheils en ook zij hebben niets van de autoriteiten waargenomen. Er kwam wel een pick-up met drie politiemannen om de plek te observeren.

De president heeft gisteren in De Nationale Assemblée (DNA) meegedeeld dat een clusterteam van ministers, en een technisch team belast waren met de zaak. Het technische team was gisteren niet ter plekke dus, zoals was meegedeeld door het staatshoofd. De politie, het leger, NCCR en de forensische autoriteiten zouden allemaal ter plekke een bijdrage leveren. De lokale goudzoekers zeggen hiervan niets te hebben gemerkt, noch van ingeroepen hulp (Fransen), uit het buitenland. Het is niet als er nu andere inzichten zijn bij de autoriteiten.

Waarschijnlijk zal de gemeenschap nog vernemen waarom de gouddelvers op de locatie nog niets hebben vernomen van wat in de pers is meegedeeld door het staatshoofd. Wij kunnen aannemen dat eenieder erop rekent dat de regering niets (meer) garandeert, dat niet gerealiseerd kan worden in een situatie als deze.

Bron: www.sun.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverige goudzoekers Matawai hebben weinig van de regering gemerkt