maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Overheidswebsite in nieuw jasje; burger staat centraal

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

Er is een nieuwe overheidswebsite gelanceerd, waarbij de burger centraal staat. Dit is ook de reden om de website in een nieuw jasje te steken. Middels een druk op de knop heeft president Chandrikapersad Santokhi de pagina gelanceerd. Het staatshoofd werd bij deze gelegenheid vergezeld door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. De launch vond vrijdag plaats in het perscentrum van het Kabinet van de President. Dit is tevens de eerste fase van het project. De nieuwe Gov.sr moet uiteindelijk maandag reeds online te bereiken zijn voor de samenleving.

Dit project heeft zes maanden in beslag genomen en is een initiatief geweest van het onderdirectoraat e-Government. Onderdirecteur Prewien Ramadhin spreekt van een complexe onderneming. “Een complex project, waarbij alle 17 ministeries betrokken zijn geweest samen met het Kabinet van de President, Kabinet van de Vicepresident, het Instituut van de First Lady en de Communicatiedienst Suriname. Een diversiteit met uitdagingen. Ik ben trots op eenieder,” zegt Ramadhin.

Nieuwe overheidswebsite. Foto CDS

Burgermeldpunt
De nieuwe Gov.sr biedt meer dan de vorige. Het is naar wens van de regering gebouwd op basis van de burger als centraal punt. De pagina is vooral gebruiksvriendelijk. Nieuw is het Burgermeldpunt, waar burgers de overheid gemakkelijk kunnen bereiken voor het verschaffen van informatie en stellen van vragen. Waar nodig zal de centrale desk de binnengekomen meldingen doorgeleiden naar de juiste instantie.

Een trackingsysteem, die tijd en aanpak laat zien, zal ook dienen om overheidsdiensten te verbeteren. Verder biedt Gov.sr haar eerste e-services aan middels online formulieren. Men kan zich registreren voor bijvoorbeeld de aanvraag van een dienstverlening of goedkeuring natrekken.

Na de launch zijn zowel president Santokhi als first lady Santokhi-Seenacherry door de nieuwe website gegaan. Zij zijn ook de mening toegedaan dat de dienstverlening van de overheid efficiënter moet geschieden. Het staatshoofd en de first lady lieten hun tevredenheid blijken en kijken uit naar de volgende fasen van Gov.sr.

Ook de webbeheerders Dionne Sumter en Samuel Jabini van de voorlichtingsafdelingen van respectievelijk het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Justitie en Politie, zijn tevreden met de nieuwe overheidspagina. De twee departementen zullen binnenkort ook onlinediensten bieden aan de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheidswebsite in nieuw jasje; burger staat centraal