Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Overheidsuitgaven niet in lijn met haar inkomsten

Geplaatst

op

blank

Over 2019 heeft de overheid meer vreemde valuta uitgegeven dan verdiend. Zo staat in het dagblad De West, dat de vreemde valuta inkomsten in 2019 USD 173.162.459,19 bedroegen en de uitgaven USD 309.906.128,13. 

Volgens een betrouwbare bron heeft de regering het geld gehaald uit de vreemde valuta kasreserves van de commerciële banken.

De vreemde valuta is onder andere uitgegeven aan het bedrijf van dhr. Dilip Sardjoe, genaamd Rudisa. Verder is ook het staatsbezoek van de president aan de Volksrepubliek China ermee bekostigd, alsook de aanschaf van een Russische helicopter.

Bij deze een gedetailleerd overzicht van de vreemde valuta uitgaven over het betreffende jaar:

Februari 2019: USD 2,75 miljoen aan Rudisa ;

Maart 2019: USD 1 miljoen aan Rudisa;

Mei 2019: USD 3,5 miljoen aan Rudisa ;

Juni 2019: USD 1 miljoen aan Rudisa / USD 0,7 miljoen aan Coster Advocaten / USD 1 miljoen naar de SPSB swingrekening lokale banken;

Juli 2019: USD 1,4 miljoen aan Vlatacom / USD 1,5 miljoen aan Rudisa;

Augustus 2019: USD 5 miljoen aan Rudisa ;

September 2019: USD 1,1 miljoen aan Opec Fund ;

Oktober 2019: USD 0,1 miljoen aan Opec Fund / EUR 2,3 miljoen aan de Monte Desi Pashi ;

November 2019: USD 1,5 miljoen aan staatsbezoek China / USD 1 miljoen aan 23rd Metallurgical / EUR 2,3 miljoen aan Watergroep ;

December 2019: USD 1,7 miljoen aan Freebalance / USD 1 miljoen aan Siemens

Culturu.com

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Gerson

Alles terug vorderen daarom heeft sardjoe zo een grote bek wiens brood men eet diens taal men spreekt hij profiteert grettig hij graait erop los allemaal om bouterse heen hebben het goed ze bouwen grote villa.s zwembaden wel dit keer stem ik geen NDP kijk hoelang ik NDPers ben wat heb ik helemaal niets allemaal om bouterse heen hebben het goed ze zijn allemaal rijk geworden en allemaal die NDP gaan stemmen naken de boeven rijker ze lachen ons uit ze gebruiken ons om rijk te worden

Bianca

Dit zijn de investeringen en ontwikkeling van de NDP regering. Vooruitgang op hoog niveau. Ik vraag mijn eigen af welke projecten uitgevoerd zijn door deze regering. Eigenlijk spreekt het al voor zich zelf, dat project is: die staatkas leeg roven en door wie weer: DE MACHTLUSTIGE EN ALLEEN HEERSENDE NDP REGERING. Ik vind het wel jammer dat er nog mensen zijn die aanhangers zijn van deze regering. Het volk van suriname, wordt nu uiteindelijk eens wakker en laten jullie je niet door deze regering laten manipuleren. Altijd voor de verkiezingen kunnen zij een paar projecten realiseren en daarna wordt alles… Lees verder »

Chintia

Het is toch democratisch? De me se kunnen toch stemmen op wie ze willen? En als het volk van de NDP of de VHP NPS of welke politieke party houd om die leider of om de inhoud,is aan de persoon die stemt. En in de meeste gevallen zal het om houden van gaan omdat men het al goed heeft zo of als men verandering wenst. Over 21 dagen moge we gaan stemmen.

Henk

NDP we houden van jou. Over een paar dagen stem ik weer op jou.Dankzij de NDP heeft oma Inge en alle andere ouderen een hoger inkomen eind van de maand. Niet vergeten.en de jeugd heeft het beter dan ik in mijn jeugd onder andere presidenten had ik geen suiker melk toilet papier enz. Was steeds op. Bouterse weer voor President. Tide Tamara we stre go moro fara. Nog een paar dagen.Advertentie

Suriname

President Bouterse: “Met de verkiezing wordt een periode afgesloten en een nieuwe ingeluid”

Geplaatst

op

President Bouterse Stemt

President Desi Bouterse heeft vanmorgen rond 07.20 uur samen met echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring zijn stem uitgebracht. Dat deed het staatshoofd op het stembureau op de O.S. Clevia aan de Pisangrodjostraat. De regeringsleider sprak van een heel belangrijk voor ons allen en voor Suriname.

“Omdat het een periode afsluit en een periode gaat inluiden waarin het volk zijn soevereine wil tot uiting brengt,” zei de president, die ook volgens de geldende COVID-19-voorschriften het stembureau betrad en zijn stem uitbracht nadat zijn gegevens waren gecontroleerd, handen ontsmet en de pink met een wattenstaafje met inkt was gekleurd.

Vervolgens kreeg hij twee stembiljetten overhandigd door de voorzitter van het stembureau. De biljetten deponeerde hij na zijn plicht vervuld te hebben in de daarvoor bestemde bussen. First lady Ingrid Bouterse-Waldring volgde dezelfde procedure. Er was veel pers op de been om het moment waarop het presidentiële echtpaar naar de bus ging, vast te leggen. Het was vroeg druk te OS Clevia. Uit gesprekken kwam duidelijk vast te staan dat men heel vroeg de burgerplicht wilde vervullen om vervolgens thuis rustig de uitslag af te wachten. De sfeer bij dit stembureau mag rustig genoemd worden.

Op de vraag wat de verkiezingen betekenen, zei de president dat die alles voor de democratie betekenen. “In die zin dat we er alles aan doen om het democratische recht van de mensen daadwerkelijk te doen beleven en dat zij bepalen wat er gaat gebeuren de komende vijf jaren,” voegde hij eraan toe. President Bouterse, die eerder had opgeroepen op tot rust en sportiviteit op de dag der stemming, trok nadat hij zijn plicht had vervuld het veld in om verschillende plekken te bezoeken.

Lees verder

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen