Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Overheidstolken leggen het werk neer

Geplaatst

op

door

De overheid van Suriname moet het momenteel zonder tolken stellen. De tolken die voor de overheid werken hebben hun werk neergelegd omdat er, ondanks allerlei toezeggingen, al anderhalf jaar geen betalingen zijn gedaan.

Sinds 1 juli zijn de tolken voor het directoraat Justitie al in actie, maar sinds 1 oktober hebben alle tolken die werkzaam zijn voor de overheid het werk gestaakt. Sinds dat de tolken hun werkzaamheden hebben stopgezet in juli zijn al meerdere rechtszaken uitgesteld. Verdachten die Engels, Chinees en Portugees spreken kunnen namelijk niet gehoord worden en dus zijn de zaken om deze reden verdaagd.  Gisteren is ook een zaak van een Braziliaan uitgesteld tot in november. De rechter hoopt dat tegen die tijd de tolken weer aan het werk zullen zijn.

Een getuige die gister in het Hindi haar verklaring wilde afleggen kon dit nog wel doen. De vertaler, die tevens eedafnemer bij hindoes is en daardoor dagelijks werkzaam is in de rechtszaal, was bereid om te tolken voor de getuige. Andere diensten van de overheid waar soms een tolk bij nodig was, liggen nu ook stil. Hierbij kan gedacht worden aan zaken als bijvoorbeeld betalingsachterstanden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Banel Fitness Fun gedenkt dakloze vaders

Geplaatst

op

door

De sportschool Banel Fitness Fun heeft in verband met vaderdag ruim 30 dakloze vaders en zwervers voorzien van voeding en drank. Deze sportschool werd bij de laatst gehouden avond vierdaagse Winnaar in het algemeen klassement. Waard te vermelden is dat het hun eerste jaar is.

Lees verder

Suriname

Politie Livorno sluit werknemers visbedrijf op

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Livorno heeft op dinsdag 11 juni twee medewerkers van een visbedrijf aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Het tweetal Joshua, P. (28) en de 27-jarige Kevin, K. worden ervan verdacht 30 lege visbakken van het bedrijf weggenomen te hebben.De eigenaar deed op donderdag 31 mei aangifte van diefstal van zijn goed op het politiebureau Livorno.

Na uitgewerkte informatie kwamen Joshua en Kevin in beeld. Zij werden opgespoord en op hun woonadres aangehouden. De twee verdachten hebben bekend de diefstal van de 30 lege visbakken te hebben gepleegd. De gestolen bakken hebben zij voor SRD 1200 verkocht en dit bedrag onderling verdeeld.

Hangende het onderzoek zijn Joshua en Kevin door de politie van Livorno in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Meest gelezen

X