woensdag 4 augustus 2021
25 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Overheidscrèches wel open

lees ook ...

Advocaat nabestaanden 8 decemberproces verwacht veroordeling...

De advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberproces, Hugo Essed, verwacht dat de ex-legerleider Desi Bouterse op 30 augustus wordt veroordeeld. Volgens de advocaat zou de ex-legerbaas in zijn laat...

Kinderen van personen die behoren tot de essentiële diensten, moeten hun kinderen veilig achter kunnen laten in een crèche. Daarom zijn de crèches van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) voorlopig normaal open. Deze mededeling heeft minister Amar Ramadhin gedaan namens zijn collega Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Er wordt een beroep gedaan op de medewerkers van de SBEC om hun diensten te blijven aanbieden op basis van de protocollen die er zijn. Hierin is ook aangegeven hoe er gehandeld moet worden bij een besmetting. Op vakbonden wordt een beroep gedaan om niet buiten de protocollen om te handelen.

De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft minister Ramsaran een brief geschreven over de situatie bij de crèches. De COL en de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) vinden het openhouden van de crèches niet verantwoord. Ook het verplichten van de medewerkers om op het werk te verschijnen druist volgens de organisaties tegen de directieven vanuit de regering. Dit wordt ontkracht door minister Ramadhin die zegt dat er protocollen zijn ontwikkeld. De essentiële diensten moeten voortgang hebben, dus moeten de crèches openblijven.

Volgens de COL en de BLC hebben de afgelopen weken in zeker drie crèches besmettingen plaatsgehad. Het bestuur van de BLC heeft de leden geïnstrueerd om zichzelf en de pupillen te beschermen tegen het potentieel gevaar van transmissie op de werkvloer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheidscrèches wel open