donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid wil effectiever douanekorps

lees ook ...

Inheemse organisaties protesteren tegen vertraging erkenning...

De directeur van het Kabinet van de President overeen is met VIDS, OSIP (Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para, Wanica en Commewijne) en Powakka overeengekomen dat vrijdag een besluit ...

Om het douanekorps effectief en doelgericht te laten functioneren zal er een stuurgroep tot stand worden gebracht. Deze stuurgroep vloeit voor uit de huidige werkgroep die momenteel onder leiding staat van presidentiële adviseur Humphrey Tjin Liep Shie. In grote lijnen is dit naar voren gekomen tijdens een overleg tussen de regering en de douanebond. President Chandrikapersad Santokhi is ingenomen met de constructieve houding van de douanebond om knelpunten in dialoog met de regering op te lossen.

De stuurgroep zal middels subgroepen specifieke vraagstukken binnen de organisatie ter hand moeten nemen. Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt zegt dat de bond zich kan terugvinden in het voorstel van de regering. Ze merkt verder op dat de stuurgroep onderverdeeld zal worden in subgroepen, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden aan de uitdagingen waarmee zij te kampen hebben.

“Er liggen heel wat zaken welke jarenlang onopgelost zijn. De subgroepen zullen ervoor zorgen dat ook deze zaken opgelost worden”, aldus de Vlugt. Een van de uitdagingen is het tekort aan douaneambtenaren.

“Werving is een van de aspecten welke direct aandacht behoeft van de regering. We zitten met een tekort aan ambtenaren. Dit zorgt voor een enorme werkdruk”, zegt de vakbondsvrouw. Capaciteitsversterking, woningbouw, uitbetaling overuren, inspraakvermogen en het douaneakkoord staan onder meer op agenda, zegt De Vlugt.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is ook onderdeel geweest van het overleg evenals de douaneleiding en de directeur der Belastingen, Ismael Kalaykhan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid wil effectiever douanekorps