maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid vindt dat Foodbasket ondernemerschap stimuleert

lees ook ...

Land conversion and the problem of land rights are unrelated...

Asiskumar Gajadien, the group leader of the VHP, explains to the media why there was not a quorum present in the National Assembly (DNA) for the consideration of the land rights issue. Gajadien also c...

Het Food Basket concept moet, naar zeggen van de overheid, het klein ondernemerschap in de samenleving  stimuleren. Er zijn landelijk al zes Food Baskets die goed en zelfstandig draaien. Stanley Dijksteel, adviseur van de president zei op woensdag 10 mei jongstleden dat de promotie van de Food Basket belangrijk is voor de ontwikkeling van achtergestelde buurten.

Het concept houdt in dat er in de achtergestelde wijken mensen worden geïdentificeerd die bereid zijn te ondernemen door zo’n Food Basket winkel te draaien. Hierbij worden 20 ft containers omgebouwd tot mini-supermarkets waar basisgoederen tegen een lagere prijs worden verkocht. Deze prijzen komen tot stand in samenwerking met de ondernemer en door uitschakeling van de tussenhandel.

“De prijzen reizen de pan uit vanwege de verschillende schakels tussen de importeur en de consument. Hierdoor is het voor de consument het waar 45 procent duurder dan bij de groothandel. Om dat te voorkomen zijn we bezig om in alle wijken foodbaskets neer te zetten, wat gepaard gaat met het maken van een ondernemer”, aldus Dijksteel.

De producten worden aangeboden volgens de door de Food Basket vastgestelde prijzen. Volgens Dijksteel ontstaat hierdoor een soort sociale controle in de buurt, die erop toeziet dat men zich daaraan houdt. Buurtbewoners kunnen hun handelswaar ook te koop bieden via de Food Basket. Bij hoge productie kunnen die verkocht worden aan de centrale registratie.

Een voorbeeld van het bovenstaande is een visserscollectief van 45 gezinnen in Nickerie die zoute vis produceert, verpakt en verkoopt aan de centrale Food Basket. Deze worden dan verkocht via alle Food Baskets landelijk. “We willen in totaal 40 landelijk plaatsen waardoor we zo veel mogelijk alle achtergestelde wijken kunnen bedienen”. De raadsman voegt eraan toe dat het de bedoeling dat de winkelhouder na enige tijd eigenaar van de Food Basket wordt door deze af te lossen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid vindt dat Foodbasket ondernemerschap stimuleert