dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL

lees ook ...

Sila Deel stapt na vijfentwintig jaar uit de ABOP

In een gesprek met Sranan Tori van ATV-Networks gaf mevrouw Sila Deel te kennen dat zij verschillende functies heeft bekleed binnen ABOP. Zij zat onder andere in het bestuur van de vrouwenraad, maakte...

Het ministerie van Defensie heeft de marineboten in het Saramaccakanaal door een particulier bedrijf laten verwijderen. Deze patrouillevaartuigen zijn hierna op een milieuvriendelijke manier ontmanteld, waarna de delen daarvan zijn begraven.

De boten, die geen economische waarde meer hadden, belemmerden al geruime tijd de vrije doorvoer van andere schepen in het Saramaccakanaal en vormden daarnaast ook een gevaar voor het milieu. De verwijdering van deze boten was ook noodzakelijk vanwege de uitbaggering van het Saramaccakanaal.

De vaartuigen werden in maart 2016 gemeerd langs het Saramaccakanaal en onder het beheer geplaatst van Hi-Q Oil Suriname N.V, waarna deze in de loop van tijd in deplorabele staat kwamen te verkeren.

Het ministerie heeft uiteindelijk op eigen kosten, na goedkeuring door de Raad van Ministers, de boten door een bedrijf laten verwijderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL