maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL

lees ook ...

Zuid-Korea ziet potentie in verdere samenwerking met Surinam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met de president van Zuid-Korea, Yoon Suk-Yeol. Deze ontmoeting vond plaats op 19 september 2023 in New York, waar beide staatshoofden deel...

Het ministerie van Defensie heeft de marineboten in het Saramaccakanaal door een particulier bedrijf laten verwijderen. Deze patrouillevaartuigen zijn hierna op een milieuvriendelijke manier ontmanteld, waarna de delen daarvan zijn begraven.

De boten, die geen economische waarde meer hadden, belemmerden al geruime tijd de vrije doorvoer van andere schepen in het Saramaccakanaal en vormden daarnaast ook een gevaar voor het milieu. De verwijdering van deze boten was ook noodzakelijk vanwege de uitbaggering van het Saramaccakanaal.

De vaartuigen werden in maart 2016 gemeerd langs het Saramaccakanaal en onder het beheer geplaatst van Hi-Q Oil Suriname N.V, waarna deze in de loop van tijd in deplorabele staat kwamen te verkeren.

Het ministerie heeft uiteindelijk op eigen kosten, na goedkeuring door de Raad van Ministers, de boten door een bedrijf laten verwijderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL