zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Huawei-hoofdkantoor in China

Tijdens zijn staatsbezoek aan China bracht president Chandrikapersad Santokhi op 16 april 2024 een bezoek aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Daar ontmoette hij Jeff Wang, senior vice-preside...

Het ministerie van Defensie heeft de marineboten in het Saramaccakanaal door een particulier bedrijf laten verwijderen. Deze patrouillevaartuigen zijn hierna op een milieuvriendelijke manier ontmanteld, waarna de delen daarvan zijn begraven.

De boten, die geen economische waarde meer hadden, belemmerden al geruime tijd de vrije doorvoer van andere schepen in het Saramaccakanaal en vormden daarnaast ook een gevaar voor het milieu. De verwijdering van deze boten was ook noodzakelijk vanwege de uitbaggering van het Saramaccakanaal.

De vaartuigen werden in maart 2016 gemeerd langs het Saramaccakanaal en onder het beheer geplaatst van Hi-Q Oil Suriname N.V, waarna deze in de loop van tijd in deplorabele staat kwamen te verkeren.

Het ministerie heeft uiteindelijk op eigen kosten, na goedkeuring door de Raad van Ministers, de boten door een bedrijf laten verwijderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL